Merkeze bağlı 48 kilometre uzaklıktaki Yukarıyongalı köyünde karla mücadele çalışması yürüten ekipleri ziyaret eden Vali Avni Çakır, onlarla bir süre sohbet etti ve tatlı ikramında bulundu. Çalışmalarla ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'den bilgi alan Çakır, gazetecilere geçtiğimiz hafta sonu çok ciddi bir kar yağışı olduğunu söyledi.
Kar kalınlığının il merkezinde 50 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi bulduğunu ifade eden Vali Çakır, yağıştan ötürü 368 köyün 323'ünün yolunun ulaşıma kapandığını aktardı. Karın bereket olduğunu dile getiren Çakır, "Biz Muşlular kar yağışını büyük bir memnuniyetle, bereketle karşıladık. Hiçbir şikayetimiz yok. Yollarımızın büyük bir kısmını açtık. Şu anda burada da arkadaşlarımız son çalışmalarından birini gerçekleştirdi. İlk etapta köye geçiş verilmişti. Şimdi ise genişletme çalışması yapılıyor. Hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine fırsat vermedik. Acil hastası olan vatandaşlarımıza arazi şartlarına müsait araçlarımızla beraber nakillerini gerçekleştirdik. Bu anlamda mağduriyet yaşanmadı" dedi.
"14 BİN KİLOMETRE YOL AÇILDI"
Ekiplerin şu ana kadar 14 bin kilometre yolu kardan temizlediğini belirten Çakır şöyle konuştu, "Muş demek bir taraftan da zorlu coğrafi koşullar ve kar yağışı demek. Biz de il özel idaresindeki tüm arkadaşlarımızla beraber kış öncesi hazırlıklarımızı yapmıştık. 65'e yakın iş makinası, 100'den fazla personelimizle gece gündüz sahadayız. Şu ana kadar yaklaşık 14 bin kilometre yolu kardan temizleyip ulaşıma açtık. 14 bin kilometre çok ciddi bir rakam. Şubat ayında da yağışlar bekliyoruz. İnşallah o zaman da vatandaşlarımıza herhangi bir mağduriyet yaşatmayacağız. Biz bunları bereket olarak görüyoruz. İnşallah bu kar yağışlarının olumlu faydalarını da görürüz. İlimiz aynı zamanda tarım ve hayvancılık memleketi. Bahar aylarında bütün meralarımızın, arazilerimizin de yeşil örtüyle buluşmasını da sağlayacak."
Karla mücadelenin mali yüküne de değinen Çakır şunları kaydetti, "Vatandaşımızın huzuru, ticareti, eğitimi kısaca günlük hayatları ağır kış koşullarına rağmen devam ediyor. Devlet olarak bizim asli vazifelerimizden bir tanesi de budur. Elbette ki bu karla mücadelenin bize ciddi bir mali faturası var. 14 bin kilometre az bir rakam değil. Yıl sonu itibariyle karla mücadele yaklaşık 300 bin litre yakıt harcamış oluyoruz. Devlet olmanın gereği bu. Vatandaşlarımızın her koşulda günlük hayatlarını sorunsuz geçirmelerini, ticaretlerinden, ziyaretlerinden, sosyal faaliyetlerinden, en ufak bir şekilde mahrum kalmayacaklarını sağlamak bizim görevimiz."
Vali Çakır, daha sonra köy merkezine geçerek vatandaşlarla bir araya geldi ve onlarla sohbet etti.