Törene katılan Muş Valisi İlker Gündüzöz, yaptığı konuşmada, memleketin gelişmesi için böyle yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. "Memleketin en önemli davası iş ve aş davasıdır. Evine, sofrasına eğer rızıklarını rahat bir şekilde temin edip götürüyorsa vatandaşlarımız, biz devlet olarak son derece mutlu oluruz, idareciler olarak da görevimizi hakkıyla yapmanın mutluluğunu yaşarız." diyen Gündüzöz, şöyle konuştu:
"Bizim ilimiz genç nüfus oranı itibariyle Türkiye'nin en genç 3 ilinden biri. Bu noktadan hareketle bu yatırımların değeri daha büyük. Emek yoğun sektörlerin de değeri çok daha büyük. Bunun yanı sıra genç istihdamı arttırmanın çeşitli yollarını devlet olarak arıyoruz. Bu memleket her şeyden önce tarım ve hayvancılık memleketidir. Türkiye'nin en büyük ovalarından biridir ve bu ova hak ettiği yere henüz gelmemiştir. Ama çok önemli gayretler söz konusudur. Bugün itibariyle ihalesi bitmiş olan 3,5 milyar liralık çok önemli bir sulama işi bu ay içerisinde şantiye kurmak suretiyle başlayacaktır. Hem tarımsal üretim hem de hayvancılık bu memlekette hızla gelişecektir."
Gündüzöz, "Tütün her şeyden önce kritik bir üründür. Sadece sigara sektörü ve zehir gibi bir şeyle anılması tütüne yapılacak bir haksızlıktır. Tütün aynı zamanda önemli bir sanayi hammaddesidir. Eczalıkta olsun, kimyada olsun pek çok alanda kullanılmaktadır. Organize Sanayi Bölgesi hızla gelişiyor. Bu yatırımla birlikte daha da gelişecek. En önemli sıkıntımız doğalgazdır, çok şükür el birliğiyle doğalgaz sıkıntısını çözdük."ifadelerini kullandı. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise "Tütünün sadece sigara içmek olmadığını, sadece insanları zehirlenmediğini, gerek kozmetik sanayisinde, gerek ilaç sanayisi gibi farklı alanlarda kullanılabilecek çok kıymetli bir ürün olduğunu anladık. Bugün de bu ürünün bölgesel hitaba muhatap olacak bir tesisin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi. OSB Müdürü Mehmet Aktaş ise, 6. Bölge Teşvik yasası kapsamında kapasite farkı gözetmeksizin tüm firmalara arsaların yüzde 100'ünün bedelsiz tahsis ettiklerini belirtti.
Girişimcileri OSB'ye davet eden Aktaş, yeni temel atan firmaya hayırlı olsun temennisinde bulundu. Firmanın Genel Müdürü Mustafa Tütüncü de amaçlarının sadece buraya bir fabrika kurmak olmadığını Muş'a inovasyon ve teknolojiyi getirmek olduğunu kaydetti. "2024 yılında inovasyonun ve teknolojinin birleştiğini göreceksiniz. Muş ilini çok farklı bir noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz." diyen Tütüncü, şunları ifade etti:
"Biz Brezilya'da, Endonezya'da, Güney Afrika'da, Moskova gibi dünyanın 40 farklı ülkesinde faaliyetimiz var. Biz yabancı bir şirket değiliz. Türkiye menşeli, Türkiye topraklarında faaliyet yürüten uluslararası bir şirketiz. Temelini attığımız fabrika, saatte 10 ton, yıllık 20-25 milyon ton tütün işleme kapasitesine sahip, yüksek teknolojiye sahip bir tütün tıraşlama hattıdır. Sadece laboratuarı Muş iline bir katma değer, akım sağlayacak."