FASULYE: KİLO ALDIRMAYAN YİYECEKLER... SALATA: YEŞİL ÇAY: ARMUT: ÇORBA: YAĞSIZ ET: ZEYTİN YAĞI: SİRKE: Mükemmel bir tok tutucudur. İsveç’te yapılan bir araştırmaya göre sirkeye batırılmış ekmek yiyen kişiler, normal ekmek yiyen kişilere göre kendilerini daha tok hissetti. BROKOLİ: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor. NAR: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan. ACI KIRMIZI BİBER: Düzenli olarak acı biber yemeniz size kilo kaybettirir. Japonların yaptığı bir araştırmaya göre kahvaltıda normal kahvaltı yiyecekleri yanında kırmızı biber de yiyen kadınlar öğle yemeğinde normalden daha az yedi. SALATALIK: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu. KIRMIZI ÜZÜM: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. KİRAZ: Yumuşak bir müshil etkisi yapıyor ve kilo kaybına neden oluyor. ESMER PİRİNÇ: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor. YOĞURT: Yüksek proteinli ve düşük şeker oranlı yoğurttan günde üç defa tüketenler diğerlerine göre çok daha sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilirler. PEYNİR: Kilo verme döneminde en büyük düşman olarak gösterilir. Ancak az kalorili kraker üzerine koyduğunuz yine az klaorili peynir uzun süre tok hissetmenizi sağlar. TARÇIN: Öğleden sonra ani şeker düşüşü yaşamamak amacıyla kahvaltıda yulaf ezmesininden sonra tarçın serpmeniz veya tam tahıllı tostta kullanmanız aynı zamanda insülin artışının da önüne geçecektir. GREYFURT: 2006 yılında Almanya’da yürütülen bir incelemede her öğünden önce 1/2 greyfurt tüketmek veya günde 3 kez greyfurt suyu içmek kişilerde üç ayda 3 kilodan fazla kaybettirdi. YULAF: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor. ELMA: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor. KARPUZ: Su ve C vitamini bakımından zengin olan karpuzun bir kasesi veya suyu sadece 80 kaloridir. SARDALYA: Sardalya bu zamana kadar ki en sağlıklı besindir ve kilo vermek için çok iyi bir ortaktır. Her şeyden önce Sardalya protein yüklü bir besindir ve kan şekerini dengeleme özelliğine sahiptir. Tam ve yenilenmiş bir metabolizmaya sahip olmanızı sağlar. BALKABAĞI: En iyi kilo verdirebilecek besinler arasındadır. Uzun süre konserve halinde saklanılmış balkabağında yüksek olanda lif vardır ve buna karşılık 40 kalori kadar düşük bir kalori oranına sahiptir. Uzun araştırmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre, lifler insan sağlığı için çok önemlidir ve kilo düzenlenmesinde de büyük yararları bulunur. YÜKSEK LİFLİ MISIR GEVREĞİ: Araştırmalar kahvaltıda bir kase yiyerek iştahınızı azaltabileceğinizi gösteriyor. KURU KAYISI: Her zaman yanınızda taşıyıp, istediğiniz her ortamda çekinmeden yiyebileceğiniz yiyeceklerden biri de kuru kayısıdır. Günde 6 adet kayısı yemek hem sindirim ve boşaltım sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur hem de tokluk hissi verir. YABAN MERSİNİ: Son dönemlerin popüler yiyeceği yaban mersini hem düşük kalorili hem de sağlıklıdır. Çantanızda taşıyabileceğiniz yaban mersini yemek krizleri için ideal bir atıştırmalıktır. SARIMSAK: CİĞER: KUŞ ÜZÜMÜ: KEFİR: ENGİNAR: