FETÖ'NÜN DURUMU İÇLER ACISI
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından her geçen gün güç kaybetmeye devam ediyor. Yargıdan bürokrasiye, eğitimden askeriyeye devletin her birimine sızan örgütün geldiği nokta nasıl bir çöküş içerisinde olduklarını gösteriyor. Himmet akışının neredeyse tamamen bittiği, sohbet toplantılarının sıfırlandığı, hizmet dışından gelen paraların kesildiği FETÖ, yurtlarının ve evlerinin kapısına da kilit vurmaya başladı. Örgüte bağlı kolejlerde artık maaşlar yarım ödenirken yüzde 35 civarında öğretmenin işine de son verildi. Çarkı döndürebilmek için her yıl 750 milyon liraya ihtiyaç duyan FETÖ kesilen himmet paraları, eriyen şirketleri, kapanan dershaneleri ile tam bir panik havasında. Türkiye'de artık zarar etmeye başlayan örgüt şu an yurtdışına kaçırdığı ve elinde tuttuğu 17 milyar dolar ile çarkı döndürmeye çalışıyor. İşte Paralel Yapı'nın 17-25 Aralık öncesi ve sonrası Türkiye ve yurt dışındaki durumu...
KUMPASÇI ÖRGÜT DAĞILMAK ÜZERE
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından büyük bir bozguna uğradı. Cemaate yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre örgüt her geçen gün her alanda erimeye devam ediyor. 17-25 Aralık operasyonu öncesine kadar büyük bir güç haline gelen FETÖ, bu darbe girişiminin ardından alınan önlemler ve halkın sağduyusuyla kan kaybına uğradı. Devlet kadrolarındaki örgütlenmelerinden eğitim ve yurtdışı kaynaklarına kadar her alanda küçülen ve maddi birikimlerini ülke dışına kaçırmaya başlayan FETÖ'nün son fotoğrafı örgütün dağılmak üzere olduğunun göstergesi...
ÖRGÜTE HİMMET YARDIMLARI KESİLDİ
17-25 Aralık darbe girişimi öncesinde örgüte bağlı olmayan vatandaşlardan himmet adı altında toplanan yardımlar %25 civarında iken bu oran şu an sıfıra gerilemiş durumda. Örgüt toplum nezdinde güvenini kaybettiği için kimse bir kuruş dahi vermiyor. Kendi içlerinde eskisi gibi sık bir araya gelemedikleri ve maddi kayba uğradıkları için örgüt üyeleri de yardımı iyice azalttı. Örgütün mütevelli (örgüte bağlı yönetim kadrosu) ve sohbet gruplarından alınan himmet yardımları genel bütçesinin %48'ini oluştururken bu oran gerileyerek %12 seviyelerine indi. Örgütün kendilerine bağlı holding, eğitim kurumları, medya gibi kurumlarından elde ettiği gelirler ise kelimenin tam anlamıyla dibe vurmuş durumda.
YILLIK 25 MİLYAR CİROLARI VARDI
Kendilerine bağlı kurum ve kuruluşların ticari faaliyetleri ve sohbet toplantısı adı altında topladıkları himmet yardımlarıyla yıllık 25 milyar liralık gelire sahip olduğu düşünülen FETÖ'nün büyük bir mali çıkmaz içinde olduğu kaydediliyor. FETÖ'nün neredeyse tamamına yakın eriyen bu parasıyla ihanet şebekesini çalıştırması zor görünüyor. Hali hazırdaki mevcut durumunu devam ettirmesi için hiçbir şey yapmasa bile örgütün yıllık 750 milyon liraya ihtiyacı olduğu ortaya çıkıyor. Ancak bugünkü erime göz önününe alındığında ve bu parayı da artık toparlayamayacağı için örgüt işçi çıkararak ve bazı birimleri kapatarak küçülmeye gitmek zorunda.
HİMMET PARALARI İSRAF EDİLİYOR
Örgütün bugüne kadar bu gelirlerden 10 yıl boyunca elde ettiği 17 milyar dolarlık kârın şirket ve kişiler vasıtalarla Avrupa, Kanada ve Amerika'ya kaçırıldığı ifade ediliyor. Himmet paralarından elde edilen bu paranın akibetinin ne olacağı ise örgüt lideri Gülen'de saklı. Ancak cemaate yakın kaynaklar bu paraların belirlenen 10-15 isim arasında bölüşebileceğini belirtiyorlar. Zira bunun bir örneği daha önce himmet paralarıyla Kıbrıs'ta kumar oynayıp, alem yapan Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak'da görülmüştü. Bu paraların nasıl harcandığının son örneği ise apar topar yurtışına kaçan savcı Zekeriya Öz'ün instagram hesabından paylaştığı fotoğrafta ortaya çıkmıştı. Kaçak Öz'ün yaklaşık 7 milyon lira değerinde Bugatti Veyron marka bir otomobilin önünde poz vermesi bu paraların nerelere gittiğini de açıkça gösteriyor.