Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen festival yöresel otların ve otlarla hazırlanan yemeklerin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Festivalde bölgede doğal olarak yetişen ısırgan, ebegümeci ,dağ kekiği, semizotu ,radika, yabani kuşkonmaz gibi otlarla yapılan yemekler davetlilerin ve halkın beğenisine sunuldu.

Festivalde geleneksel ot yemeklerinin yanı sıra yöresel ürünlerin de satışı yapılırken, ot yemeklerine yabancı turistlerde ilgi gösterdi. Festival ziyaretçilerine ot çorbası ve ayran ikram edilirken, yöresel kıyafetler giyen yöre sakinleri halk oyunları gösterileri sunarak festivali eğlenceli hale getirdi. Türkiye Aşçılar Federasyonu üyelerinden oluşan jüri, festivalde en lezzetli ot yemeğini belirlerken ,dereceye girenlere ödülleri alkışlar arasında sunuldu.

'KÜLTÜRÜ GELECEĞE TAŞIYORUZ'
Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Onur Ugan festivalin geleneksel kültürün yaşatılması açısından önemine vurgu yaptı. Ugan' Bu festival ile Göcek bölgemizde yetişen otlar ve doğal çayları tanıtarak atalarımızın sağlıklı yemeklerini gelecek nesillere aktarmayı amaçladık. Köy yaşamını sürdürmek ,çocukları hazır gıdalardan uzak tutmak ve turistlere yerli lezzetlerimizi sunmak için bu yılda festivalimizin 7.'sini gerçekleştirdik. Festivale gösterilen yoğun ilgi değerlerimizin kaybolmadığını gösteriyor ve bu bizi çok mutlu ediyor' ifadelerini kullandı.
