Fethiye Devlet Hastanesi'nde, yaklaşık 7 ay önce hizmete giren Koroner Anjiyografi Ünitesi'nde binin üzerinde hastaya anjiyo yapılıp, hastaların sağlıklarına kavuşturulması üzerine merkezin inşaatını yaptıran iş insanı Hüseyin Yılmaz ile birlikte pasta kesilip, anjiyo ünitesinin yararları anlatıldı.
Kardiyoloji uzman doktorları Doç. Dr. İsmail Bolat ve Uzman Dr. Cahit Ağcal'ın görev yaptığı Fethiye Devlet Hastanesi'nde büyük bir eksiklik Sağlık Bakanlığı'nca giderilerek yaklaşık 7 ay önce Koroner Anjiyografi Ünitesi hizmete girmişti. Hayırsever işadamı Hüseyin Yılmaz'ın hastaneye ek olarak yaptırdığı Anjiyografi merkezinde 7 ayda bin hastaya anjiyo yapılarak bu hastaların Muğla, Antalya ve İzmir'e gitmeden tedavileri Fethiye'de yapılmış oldu. Anjiyo merkezinde Fethiye'deki binin üzerindeki hastaya son 7 ayda sağlık hizmeti verilerek tedavilerinin yapılmış olması üzerine hayırsever iş insanı ile birlikte pastalı kutlama gerçekleştirildi. Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yavuz Okulu, Başhekim Yardımcısı İlhan Nazlısöz, Kardiyoloji uzmanları Doç. Dr. İsmail Bolat ve Uzm. Dr. Cahit Ağcal, iş insanı Hüseyin Yılmaz ve ailesi ile hastane birim yetkililerinin katıldığı sağlık gururunun yaşandığı Koroner Anjiyografi Ünitesi'nde bundan sonra da en iyi şekilde sağlık hizmetinin verilmeye devam edeceği vurgulandı.
"BU ÜNİTE FETHİYE İÇİN GURURDUR"
Fethiye Devlet Hastanesi'ne Anjiyografi Merkezi inşaatını yaptıran hayırsever iş insanı Hüseyin Yılmaz bu merkezin Fethiye için bir gurur olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Anjiyo merkezimiz Fethiye için bir gururdur. Çalışan ekip için de bir gururdur. Öncelikle Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ediyorum. Cihazımızı uygun görüp bizlere sağladıkları için minnettarım. Ben de yüklenici olarak Fethiye'ye bu projeyi kazandırmış olmaktan mutluyum. Ancak burada idarenin de büyük emekleri olduğunu belirtmek isterim. Onların katkılarını asla göz ardı edemeyiz. Bazen benim sıkıntılarımı da paylaştılar; "Neden oluyor, ne oluyor, ne yapacağız?" gibi sorularla birlikte çözüm arayışında bulunduk. Ama nihayetinde, hep birlikte diyalog içerisinde Fethiye'ye önemli bir ünite kazandırmış olduk. Bu çalışma, milletimiz ve vatanımız için bir hizmettir. Fazla konuşmak istemiyorum. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Ülkemize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu ünite, hastalarımıza şifa olur. Çalışan ekibe de Allah kolaylıklar versin.'' Şeklinde konuştu.
"HÜSEYİN AMCA BÜYÜK EMEK SARF ETTİ"
Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu ise; "Gerçekten, eskiden anjiyografi öncesinde tüm hastaları anjiyografi için başka yerlere gönderiyorduk. Çoğu, uzak mesafelere, en az iki saatlik bir yolculukla ambulansla gitmek zorunda kalıyordu. Maalesef bu hastalar arasında yolda hayatını kaybedenler olabiliyordu. Çünkü kalp krizi, dünyanın en sık ölüm nedenlerinden biri. Ancak bu yöntem sayesinde şu an birçok insanın hayatını kurtarabiliyoruz. Kalp krizi tedavisini çok daha etkin bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Antalya'ya ya da Muğla'ya bir ambulansın gitmesi, devlet için de maliyetli bir durum. Hepimizin parası sonuçta, değil mi? İşte bu ünite, devletin üzerine düşen bu yükü de hafifletmiş oldu. Bunun için teşekkür ediyorum. Hüseyin Amca, gerçekten bu ünitenin kazandırılmasında çok büyük emek sarf etti. Bundan yıllar önce, sanırım 2015-2016 yıllarında, onunla konuştuğumuzda böyle bir şey yapmanın mümkün olup olmayacağını tartışmıştık. O zaman, "Biraz bekleyelim, şartlar olgunlaşsın, sonra bakarız," demişti. Yıllar geçtikten sonra ise bunu gerçekleştirmek nasip oldu. Şöyle bir şey söylemek istiyorum: Allah Kur'an'da diyor ki, "Bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir; bir insana hayat veren, tüm insanlığa hayat vermiş gibidir." Burada bu kadar insanın hayatta kalmasına vesile olmak, gerçekten çok büyük bir şey. Allah katında da bunun büyük bir karşılığı olduğuna inanıyorum. Bu tür bir hizmete vesile olmak, bizim için de büyük bir mutluluk. Ayrıca bu ünite, sadece vatandaşlarımıza değil, çalışan personelimize de ayrı bir değer kattı. Bir hastanede anjiyo ünitesinin bulunması, o hastanenin üst sınıf bir statüye geçmesini sağlar. Hem hastanemize sınıf atlatmış olduğu hem de hastalarımıza büyük fayda sağladığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Bugün, burada bininci hastamızın anjiyosunun yapılmış olması vesilesiyle küçük bir pasta kesme töreni düzenlemek istedik. Hüseyin Amca'ya bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
"KALP KRİZİ EN SIK ÖLÜM NEDENİ"
Kardiyoloji uzman doktoru Doç. Dr İsmail Bolat, kalp krizinin dünyanın en sık ölüm nedenlerinden biri olduğunu Fethiye Devlet Hastanesinde Koroner Anjiyografi Ünitesi ile birçok insanın hayatını kurtardıklarını kaydederek, "Gerçekten, eskiden anjiyografi öncesinde tüm hastaları anjiyografi için başka yerlere gönderiyorduk. Çoğu, uzak mesafelere, en az iki saatlik bir yolculukla ambulansla gitmek zorunda kalıyordu. Maalesef bu hastalar arasında yolda hayatını kaybedenler olabiliyordu. Çünkü kalp krizi, dünyanın en sık ölüm nedenlerinden biri. Ancak bu yöntem sayesinde şu an birçok insanın hayatını kurtarabiliyoruz. Kalp krizi tedavisini çok daha etkin bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz." dedi.
"NİCE KALP HASTALARINA ŞİFA OLACAK"
Kardiyoloji Uzman Doktor Cahit Ağcal ise, "Hüseyin amcama çok teşekkür ediyoruz. Böyle güzel bir yer kazandırdı. Bizlerde hastalarımıza sağlık ve mutlulukla hizmet ediyoruz. İnşallah devamı da gelecektir. Nice kalp hastalarına bu merkez şifa olacak." ifadelerinde bulundu.