Türkiye'de anjiyo ünitesi bulunan ender ilçe hastanelerinden olan Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki anjiyo merkezi adeta hayat kurtarıyor. Fethiye ve çevresinde meydana gelen acil bir kalp rahatsızlığında en yakın Muğla ve Antalya'ya gitmeye çalışırken yolda vefat eden hastaların taleplerine dönemin AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya iletip planlamaya aldırırken yeni dönem Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz de takibini yürütüp Fethiye Devlet Hastanesi'ne anjiyo cihazı alımını gerçekleştirdiler.
Fethiye Devlet Hastanesi'ne kurulan anjiyo ünitesi ile kardiyoloji uzmanları Doç Dr. İsmail Bolat ve Cahit Ağılcal iki ayda tam 235 acil kalp hastalarına anjiyo yaparak hayata tutunmalarını sağladı. 35-70 yaş arasındaki hastalara başarılı şekilde anjiyo yapılmasıyla birlikte vatandaşlar adeta rahat bir nefes alıp hayata tutundular.
Kalp krizi geçirip hastaneye yetiştirilen ayrıca yapılan tetkikleri sonucunda anjiyo yapılmasına karar verilen hastalar devletin sağladığı imkanlarla hayata tutundular. Anjiyo yapılan hastalar, "Eğer bu imkan Fethiyeye getirilmeseydi perişan olacaktık. Belki Muğla ve Antalya yolunda hayata veda edecek devletimizin sağladığı bu imkanlar ve doktorlarımızın yaptığı özverili çalışmalara teşekkür ediyoruz" dediler
Başhekimliğini uzman doktor Yavuz Okulunun yaptığı Fethiye Devlet Hastanesi adeta bir bölge hastanesi gibi hizmet verirken hemen her gün 50 poliklinikte 2 bin 500, ayda 25-30 bin yıl boyuncada 800 binin üzerinde kişiye sağlık hizmeti veriyor.
Fethiye Devlet Hastanesi'ne monte edilen anjiyo cihazının bulunduğu merkezin fiziki inşaatını hayırsever iş adamı Hüseyin Yılmaz gerçekleştirmişti.