Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Sponsorluğunda Fethiye'nin yöresel ürünlerini tanıtmak Türk ve Yunan dostluğunun arttırılması için Türk ve Yunan şeflerinin Katıldığı iki yaka dostluk, Kültür ve gastronomi festivali başlarken festival renkli görüntülere sahne oluyor. Fethiye Beşkaza Meydanı'nda gerçekleşen ve 3 gün sürecek Birinci Fethiye iki yaka dostluk Kültür ve Gastronomi Festivaline Türk ve Yunan şeflerin yanısıra yazarlar da katılıyor. Fethiye'nin bazı mahallelerinin yöresel yemeklerinin de yapılıp sergilendiği festival de Türk ve Yunan şefler birlikte değişik yemekler pişirip tanıtımını da yapıyor.
Gastronomi festivalinin açılışına Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Deniz Ticaret Odası Başkanı İlkay Tugay, Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir,Türsab Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, Orka Otelleri Yönetim Kurulu üyesi Ercan Torunoğluları, Survivor Yarışmacısı Sude Burcu, Oyuncu Mert Öcal, Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ile siyasi partilerin başkan ve üyeleri ve Yunanistan'ın Rodos ve Sima Adasından gelen çok sayıda konuklar ile vatandaşlar katıldı. Festivalin açılışında konuşan Şef Maria Ekmekçioğlu bu festivalin yıllarca yaşatılıp dostluğun devam etmesini istedi. FTSO Başkanı Osman Çıralı ise Türk ve Yunan dostluğunu sürdürmek adına oda olarak Fethiye'de vize işlemi yapılan Büro gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise" festivali geleneksel hale getirmek istediklerini kaydederek iki yaka dostluk, Kültür ve gastronomi festivali geleneksel hale getirilecektir. "şeklinde konuştu. Sirtaki Mayilas ve çeşitli halk oyunları gösterilerinin gerçekleştirildiği festivalde aralarında Maria Ekmekçioğlu,Onur Arslan, İlhan Onay, Aydın Demir,Dikaia Maravelia, Kyrani Zachou, Lysimachos Drakos İsimli master şefler birlikte kendi mutfaklarına özel yemekler pişirip tanıttı.Mavi yengeç dolmasından, Menengiç yoğurtlamasına, ayran aşından, etsiz yahniye kadar değişik yemekler pişirilirken Sosyal gastronomi şefi Ebru Baybara Demir ile yazar Zeynep Kakınç tarafından bir de panel gerçekleştirildi. Çevre gezilerininde yapıldığı festival Pazartesi günü sona erecek.