Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla'nın eğitim gündemini değerlendirmek üzere İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve şube müdürleri ile bir araya geldi. İl Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen yılsonu toplantısının ana başlıklarını; Aile Okulu Eğitimi, Okul Temelli Mesleki Gelişim, Okul Öncesi Okullaşma Oranları, Köy Yaşam Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, 2022 Yılı Bakım, Onarım ve Yatırım Planları ile teklif edilen diğer gündem maddeleri oluşturdu.
Muğla eğitiminde 2022-2023 eğitim öğretim yılının genel değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda, dönem içinde yapılacak iş ve işlemler, gerçekleştirilmesi hedeflenen eylemler üzerine istişare yapıldı. Ardından sırasıyla gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
8 BİN 800 AİLEYE DESTEK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Aile Okulu Projesi" kapsamında yürütülen "Ebeveyn Destek Eğitim Programı ve Çocuk Destek Eğitim Programı" doğrultusunda, il genelinde yürütülen çalışmalar değerlendirildi. İl Müdürü Emre Çay, program kapsamında açılan kursların önemine dikkat çekerek sosyal beceri, aile içi iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konularda il genelinde 326 kursun açıldığını ve 8 bin 805 ailenin eğitimlerle desteklendiğini belirtti. Ayrıca 3-5 yaş aralığında çocukları olan ebeveynlerin çocukları ile olan etkileşimlerinin arttırılması, çocukların bütünsel gelişimlerinin ve ebeveyn-çocuk gelişiminin bütüncül olarak desteklenmesi adına yürütülen kurs faaliyetlerinin de önemine değinildi.
YÜZDE 100 ULAŞTI
Muğla'da okul öncesi okullaşma oranında 3, 4, 5 yaş grubundaki son durumu değerlendirildi. 2021-2022 eğitim öğretim yılında, okul öncesi 5 yaşta grubu okullaşma oranında yüzde 100'e ulaşan ilk il olduğunu hatırlatan İl Müdürü Emre Çay, bu eğitim öğretim yılında da aynı hedef doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini belirtti. Bilim ve Sanat Merkezlerinde anaokulu açılması yönünde görüş birliğine varıldı.