Cerrahoğlu, "BYCS, bisiklet yoluyla toplumun öncülüğünde kentsel değişimi destekleyen Amsterdam merkezli küresel bir sivil toplum kuruluşudur. Dünyada 5 kıtada ve yüzün üzerinde şehirde aktif projeler ve faaliyetler yürütmektedir. Bu şehirlerde sivil toplum liderlerinden oluşan Bisiklet Elçileri (Bicycle Mayor) dünyada yürütülen iyi uygulamaları paylaşıyor, birlikte dayanışma ile projeler yürütüyor" dedi.
Tarsus Bisiklet Elçisi Dr. Cerrahoğlu, "Bizde Tarsuslu bisikletliler olarak çok sevdiğimiz güzel kentimizde insanların daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşması, toplumsal refah ve hareketliliğe ulaşabilmesi amacıyla büyük çaba gösteriyoruz. Bu çabalara uluslararası düzeyde destek bulabilmek, dünyadaki başarılı örnekleri görmek, tanımak, burada da uygulayabilmek amacıyla uluslararası kuruluşlarla temasımız, görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu. Bu kapsamda; Dr. Ali Cerrahoğlu, BYCS dünya Bisiklet Elçileri ağına (Bicycle Mayor Network) Tarsuslu bisikletlileri temsilen gerekli başvuru süreci sonrasında "TARSUS BİSİKLET ELÇİSİ" olarak katıldı.
Tarsus dünyada 5 kıtada yer alan Bisiklet Elçileri ağına ülkemizden İstanbul ve Zonguldak'tan sonra katılan üçüncü kent oldu. Cerrahoğlu, "Önümüzdeki süreçte kentimizde genel olarak hareketliliğin geliştirilmesi ve bu doğrultuda güvenli bisiklet kullanımının sağlanabilmesi yolundaki çabalarımızı Tarsus Bisiklet Topluluğu ve tüm bisikletliler olarak uluslararası dayanışma ve destekle sürdüreceğiz. Kamu, yerel yönetimler, Kent Konseyi, sivil toplumun tüm dinamikleri ile el ele vererek kentimizde hareketliliği geliştirmeliyiz. Bizim için bisiklet, sağlık, çevre, ekonomik kalkınma, toplumsal refah ve hareketlilik üzerindeki olumlu etkileri sayesinde, şehirlerde herkes için daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşmak amacıyla kullanılan bir araçtır; kendi başına bir amaç değildir. Hedefimiz 50/30 Yani; 2030 yılında şehir içindeki tüm yolculukların yüzde 50'sinin yürüyerek veya bisikletle yapılmasıdır" şeklinde sözlerini tamamladı.