Okul Konferans salonunda yapılan söyleşide okul müdürü Hakan Ördek, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin okulu böyle bir söyleşi vesilesiyle ziyaret etmesinden memnuniyetini dile getirerek bu ziyaretin okuldaki gazetecilik öğrencilerine fayda sağladığını söyledi.
Kurtuluş Savaşı'nda gazeteciler önemli rol üstlendi
Böyle bir davetin kendilerini mutlu ettiğini belirten MGC Başkanı Kaya Tepe, basının tarihsel gelişimini ve bu tarihsel gelişim içerisinde basının etkisinin altını çizdi. Özellikle Kurtuluş Savaşı yıllarında Mustafa Kemal'in basına verdiği önemi ve ulusal kurtuluş mücadelesi sırasında Anadolu Ajansı'nın ve Anadolu Basını'nın çabalarını dile getirdi. Tepe, "Son yıllarda toplum üzerinde büyük etkisi olan sosyal medya kullanımı ve vatandaş gazeteciliği gerçek gazeteciliğin önüne geçmemeli" dedi.
"Gazetecilik bir yaşam biçimidir"
MGC Genel Sekreteri Mehmet Dip Sevli, gazeteciliğin bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, "Bu meslek ancak sevilerek yapılabilir. Ben de İletişim Meslek Lisesi'nden mezunum. Bu okula geldiğimde gazeteciliği bir yaşam tarzı olarak kabul ettim ve bu doğrultuda hareket ettim. Gazetecilik topluma yön veren bir meslektir ve bu mesleği yaparken yıllar içinde çok zevk aldım" dedi.
"Gazetecilik sessizlerin ses, güçsüzlerin gücüdür"
MGC Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Topaçoğlu da gazetecilik yaşamından bahsederek, "Gazetecilik merak duygusuyla hareket edilerek yapılan bir meslektir. Bu merak duygusu asla kaybedilmemelidir. Gazetecilik mesleği severek yapılır. Gazeteci sessizlerin sesi, güçsüzlerin gücüdür" şeklinde konuştu.