Ağırlıklı olarak çelik konstrüksiyon, gıda, plastik, makine, mobilya, kimya, cam başta olmak üzere 14 ayrı sektörün kümelendiği bölgede, ilave alan yatırımlarında teknoloji yatırımları hız kesmeden sürüyor. MTOSB 2. Bölge'de tüm altyapının izlendiği ve meydana gelen arızalara hızla müdahale avantajı sağlayan Scada sistemi devreye alındı. MTOSB'nin yenilik ve verimlilik kapasitesinin artırılması için de altyapı yatırımlarının bölge genelinde yaygınlaştırılmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteği ile hayata geçirilecek olan 1. Bölge Merkezi Arıtma Tesisinin Verimlilik Kapasitesini Artırmaya Yönelik Revizyon Projesi ile çevresel sürdürebilirliğin ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacak etkin bir arıtma sistemi devreye alınacak. Ayrıca MTOSB'de kurulacak kimyasal çöktürme havuzu ve biyolojik reaktör yapımı ile çevreye verilen zarar bertaraf edilecek. Atık su içerisindeki oksijen çözünürlüğü maksimum düzeyde gerçekleştirilecek ve arıtma verimi yüzde 53 oranında artırılacak.
HEDEF 40 BİN İSTİHDAM
Altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan 3. Bölge'nin tam kapasite ile faaliyete geçmesi ile 230 parselde toplam istihdamın 40 bin kişiye ulaşmasını hedeflediklerini belirten Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, sahip oldukları yüksek lojistik avantajlar sayesinde bölgeden gerçekleştirilen ihracat oranlarının artmaya devam ettiğini söyledi. 2021 yılında MTOSB'de yer alan firmaların yaklaşık 900 milyon dolar ihracata imza attığını belirten Sabri Tekli, "MTOSB 3. Bölge'nin yüzde 70'inde firmalarımız inşaatlarına devam etmektedir. Buradaki üretim faaliyetlerinin de başlamasıyla bölgemizden yapılan ihracat katlanarak artacaktır. Parsellerimize yönelik talebin yüksek olması sebebiyle, 69 hektar alan olarak planlanan 4. Bölgenin de hayata geçirilmesi için çalışmaların sonuna geldik. Bununla birlikte 4. Bölgenin arsa tahsislerini tamamlar tamamlamaz, 5. ve 6. bölgenin çalışmalarına da start vereceğiz" dedi.
MODEL FABRİKA VE YENİLİK MERKEZİ
Bölgedeki endüstriyel üretim yapan firmalara verimlilik artışı, tasarruf ve Ar-Ge desteği sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteği ile kurdukları Mersin Model Fabrika'nın bünyesinde barındırdığı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi ve Yenilik Merkezi ile Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çeken Sabri Tekli, "Mersin Model Fabrika olarak benimsediğimiz vizyon Mersin ve çevresindeki bütün işletmelerimize 5 yıl içerisinde yalın felsefeyi benimseterek, kendi bünyelerinde uygulamalarını sağlamak yalın dönüşüm ile dijitalleşmiş işletmelerimizin dünyada öncü ve örnek işletmeler haline getirmek" diye konuştu.
SAHA İSTANBUL İRTİBAT OFİSİ AÇILDI
Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi SAHA İstanbul Mersin İrtibat Ofisi'nin, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde açıldığını belirten Başkan Tekli, "Biz Mersin sanayisi ve sanayicisine güveniyoruz. Savunma sanayinde etkin rol oynayabilmek adına gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızda SAHA İstanbul Mersin İrtibat Ofisi, sanayicilerimizin en önemli pusulası olacak. SAHA İstanbul'un yönlendirmesi ile sanayicilerimizin daha verimli çalışmalara imza atacağını düşünüyoruz. Bölgemiz içerisinde savunma sanayine üretim yapabilecek kapasitede çok önemli markalarımız var. Bizim üzerimize düşen görev ise onları doğru yönlendirebilmek. SAHA İstanbul'un bu çalışmalara katkısı büyük olacak" dedi.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Mersin Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Mersin Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.