Kısa süre önce Silifke ve Anamur kıyı şeridinden yaylalara göç eden Yörükler Koyun ve keçilerinden elde ettikleri keçi derisinden yapılan tuluk içinde ayran dövme ve yağ çıkarma geleneğini asırlardır sürdürüyorlar.
Yörükler, tuluk içine koydukları 15-20 kilogram yoğurdu saatlerce sopayla döverek yağını çıkararak tereyağı elde ediyorlar. Yoğurt suyunu da kaynatıp çökelek yapıyorlar. Hayvanlardan elde ettiği sütten peynir, tereyağı, çökelek, ayran, yoğurt gibi birçok ürün elde ediyorlar.
Yörüklerim sahip olduğu küçükbaş hayvanlar doğal olarak dağda yayılarak doğal besleniyorlar. Tüm ürünlerde doğal olarak üretiliyor, ürünleri tüketenler ise memnuniyetlerini saklamıyorlar. Beğenip memnun kalıyor. Üretilen peynir. Tereyağı ve çökelek ürünlerini vatandaşlar yaylalara bizzat gelerek alıyorlar.