Türkiye'nin en sıcak bölgesi ve tropikal iklime sahip Anamur'da Akine barajı kıyısında kurduğu Alabalık çiftliğinde Somon üretmeyi deneyen Balık çiftliği sahibi Nuri Çelik Alabalık Havuzlarda tüm uğraşılarının ardından Somon balığı üretmeyi başardı.
Akine barajı kıyısında bulunan Ala Balık havuzlarına Karadeniz'de bulunan somon üretimi çiftliklerinden getirdiği anaç soman balıklarından yavrulama üretimi deneyen Çelik, yüzlerce yavru balık üreterek Sıcak bölge olan Anamur'da da Somon balığı üretilebileceğini kanıtladı.
Çelik " Üretimini başlattığım Somon Balığı, Norveç'in ürettiği somondan daha kaliteli. Bunu bizden somon alan ve sofrasına götüren tüketiciler söylüyor" dedi.
Alabalık çiftliği sahibi Nuri Çelik "Piyasada 40-50 liradan halkımız bu somonu alıp, tüketiyor. Vatandaşlarımız Norveç somonuna ilgi göstermiyor daha taze ve daha kaliteli olan Türkiye'de üretilen Somonu tercih etsin" şeklinde konuştu.