Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilen 2019 Bekçilik sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Bekçilik sınav sonucu sorgulamak isteyen adaylar internet üzerinden araştırmaya başladı bile. Sınav 24 Ağustos tarihinde gerçekleştirilmişti. Sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ise Polis Akademisi (PA) resmi sitesinden yapılacak duyuruları takip ediyor. Peki, Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonucu sorgulama ekranı ve detaylar…
BEKÇİLİK SINAV SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU!
Bekçilik sınav sonuçları Polis Akademisi tarafından duyurulacağından https://www.pa.edu.tr/ üzerinden duyuruları takip edebilirsiniz.
BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Bekçilik sınav sonuçları hakkında Polis Akademisi duyuru yapmıştı. Buna göre sonuçlar 5 Eylül Perşembe günü açıklanacak. İtirazlar ise en geç 9 Eylül saat 17.00'ye kadar yapılacak.
BEKÇİ ALIMINDA YAZILI SINAV NASIL OLACAK?
Bekçi alımı için ön başvurular ve sağlık taraması yapıldı. Bu aşamadan geçen bekçi adayları şimdi yazılı ve sözlü sınavı bekliyor. Çarşı ve mahalle bekçileri, 2018 Mart ayında çıkan Çarşı ve mahalle bekçileri giriş yönetmeliğine göre işlemlere tabii tutulurlar. İlgili yönetmeliğin 13., 14. ve 15. maddesi, başvuruda bulunacak olan adayların gireceği yazılı sınavdan bahsetmektedir.
Bekçilik yapması için herhangi bir engeli bulunmayan adaylar yazılı sınava alınırlar. Yazılı sınav soruları, soru hazırlama komisyonu tarafından hazırlanır. Mahalle bekçiliği yazılı sınavı, test şeklinde yapılır. Sınavda adaylara beş şıklı, çoktan seçmeli, yüz soru sorulur. Yapılacak sınavda sorulacak soruların konuları aşağıda belirtilmiştir:
Türkçe ( Ortaöğretim düzeyi ) 20
Sosyal Bilgiler ( İlköğretim düzeyi ) 15
Fen Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15
Hayat Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15
BEKÇİLİK SINAV SONUÇ DUYURU EKRANI
BEKÇİ OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?
A) Türk vatandaşı olmak,
B) İlkokulu bitirmiş olmak,
C) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından yukarı olmamak,
D) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engelliliği bulunmadığı sağlık kurulu tarafından verilmiş
raporlarla tevsik edilmiş olmak,
E) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüzkızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından
hükümlü bulunmamak,
F) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,
G) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet Cezası ile mahkum bulunmamak.