Ünlü şarkıcı ve oyuncu Yeliz Yeşilmen son günlerin öne çıkan isimleri arasında yer alıyor. Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan Yeliz'in hayatına dair sorgulamalar artarken Yeliz Yeşilmen kimdir, kaç yaşında, eşi Ali Uğur Akbaş ne iş yapıyor gibi sorulara da ayrıca yanıt aranıyor. Şimdilerde eşiyle sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen Yeliz Yeşilmen, 17 Aralık 1978 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Kral TV'de VJ olarak çalışmaya başladı arından Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek programında tanındı.
Türk model ve dizi oyuncusu Yeliz Yeşilmen son günlerin popüler isimler arasında bulunuyor. Son olarak katılığı televizyon programında gündeme gelen Yeliz'in hayatı merak edildi. 17 Aralık 1978 tarihinde Adana'da dünyaya gelen Yeliz Yeşilmen hakkında detaylar şöyle;
Yeliz Yeşilmen, Adana'da İbrahim Tatlıses'in TV'sinde çalışırken İstanbul'a gelmeye karar verdi. Kral TV'de VJ olarak çalışmaya başladı arından Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek programında tanındı. Yine Mehmet Ali Erbil'in de yer aldığı Aşkım Aşkım dizisiyle ünlendi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de ve Dansöz adlı sinema filmlerinde rol aldı.
Şarkıcılıkta da kendisini deneyen Yeliz Yeşilmen'in özellikle "Fıstık Çıkı Çıkı" şarkısı çok konuşuldu. İş adamı Ali Uğur Akbaş'la 2010 yılında nikah masasına oturdu. Evlendikten sonra sakin bir yaşam tercih eden Yeliz Yeşilmen'in Birbey ve Asya isimli iki çocuğu var.
Aslen Adanalı olan Ali Uğur Akbaş, 1963 yılında dünyaya geldi. Ortaöğrenimini Adana'da tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı, turizm, petrol ve nakliye gibi farklı sektörlerde faaliyette bulundu. Türkiye ve Dünya'nın birçok şehrinde incelemelerde bulunan Ali Uğur Akbaş, özellikle şehir planlamaları, altyapı ve peyzaj düzenlemeleri konusunda birçok konferansa katıldı.
AYAMDER, Atlı Spor Kulübü, Salı Grubu başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütünün üyesi olan Ali Uğur Akbaş, Adana Demirspor Kulübü'nün 2. Başkanlığını yürütmektedir. Aynı zamanda Çukurova Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin Mütevelli Heyet Başkanı olarak birçok kültürel ve bilimsel araştırmaların yapılmasına katkı sağlamıştır.