Tereyağlı Karides nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları yemeğin Masterchef 2021 son bölümde yapılması sonrasında merak konusu olarak yoğun şekilde araştırılmaya devam ediliyor.
TEREYAĞLI KARİDES NASIL YAPILIR, TARİFİ NEDİR?
MALZEMELER
- 300 gram ayıklanmış karides
- 3 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet domates
- Tuz
- Pul biber
TEREYAĞLI KARİDES YAPILIŞI
- Karides, sarımsak ve kıyılmış sivri biberi, tereyağında soteleyin.
- Kuşbaşı doğranmış domates, tuz ve pul biber ekleyip, kısık ateşte 2 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Güveç sofra kabına alın ve sıcak servis yapın.