MasterChef Türkiye yarışmasının dün ekranlara gelen son bölümünde yarışmacılardan yapmaları istenen ürün olan Sarımsaklı Pilav tarifi ile ilgili detaylar Sarımsaklı Pilav nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularıyla araştırılıyor.
SARIMSAKLI PİLAV TARİFİ: SARIMSAKLI PİLAV NASIL YAPILIR?
SARIMSAKLI PİLAV MALZEMELERİ
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 6 diş sarımsak
- 3 su bardağı kaynar su
- 3 çorba kaşığı kuru üzüm (isteğe göre eklenebilir)
- Tuz ve karabiber
SARIMSAKLI PİLAV YAPILIŞI
- Soğanı incecik kıyın ve zeytinyağında hafifçe kavurun.
- Bol suyla yıkadığınız pirinci ekleyip, biraz daha kavurun.
- Sarımsakları, kabuklarını soymadan yıkayın ve pirince ilave edip, biraz daha kavurun.
- Kaynar su ekleyin.
- Tuzunu ve biberini de ekledikten sonra, yıkanmış üzümleri katıp, son bir kez karıştırarak demlenmeye bırakın.
- Ilık servis yapın.