Türk televizyonlarının en sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni sezon tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfağında yer alan pek çok lezzetin yapıldığı yarışmada bugün ekranlara gelen yeni bölümde yarışmacılardan Poşe yumurta yapılması istendi. Bu tarifi yapmak ve sevdikleriyle de paylaşmak isteyen seyirciler Poşe yumurta nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Poşe yumurta nasıl yapılır? İşte Masterchef Poşe yumurta tarifi…
POŞE YUMRUTA TARİFİ! POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?
Poşe yumurta tarifi için malzemeler:
- 1 adet taze yumurta
- Su
- Sirke (isteğe bağlı)
TAM KIVAMINDA POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?
- İlk olarak tencereye üç parmak kadar su doldurun ve kaynamaya bırakın. Burada tencere seçimi de önemli. Yayvan ve sığ bir tencerede poşe yumurtanız daha iyi pişecektir.
- Poşe yumurtanın kusursuz bir kıvam alması için suyun ısısı yaklaşık 80-85 derece olmalı, unutmayın.
- Genelde yumurtaların daha kolay katılaşması ve yumurtanın dağılmadan daha düzgün bir formda kalmasına için kaynayan suya sirke ilave ediliyor. Dilerseniz siz de bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bu noktada 1 tatlı kaşığı sirke eklemeniz yeterli. Ayrıca suya bir çimdik tuz da ekleyebilirsiniz.
- Su, ocakta kaynarken yumurtanızı hazırlayın. Poşe yumurta tekniğinin en önemli noktalarından biri yumurtanın direkt suya kırılmaması. Yumurtayı önce küçük bir kaseye şeklini bozmadan kırmanız gerekiyor.
- Su kaynama noktasına yaklaştığında altını kısın. Suyun asla tam kaynama noktasına gelmemesi gerekiyor. Zira bu yumurtaların haşlanmış yumurta kıvamına gelmesine ve sertleşmesine yol açar. Bizim istediğimiz ise yumurta sarısının akışkan kalması.
- Şimdi diğer çok önemli bir teknik noktaya geldik. Tıngırdamakta olan tencere içindeki suyu bir kaşık yardımıyla dairesel hareketlerle dikkatlice döndürün. Ardından bu girdabın ortasına kasedeki kırılmış yumurtanızı çok dikkatli bir şekilde bırakın.
- Poşe yumurtanız 3-5 dakika içinde hazır olacaktır. Risk almak istemiyorsanız yumurtanın pişip pişmediğini şu şekilde test edebilirsiniz: Yumurtayı tencereden delikli bir kaşıkla alın ve bir çay kaşığıyla hafifçe dürtün. Yumurta akı eğer yumuşaksa yine aynı dikkatle suya bırakın ve biraz daha pişirin.
- Yumurtanın beyazı katılaşıp sarısı yoğunlaşınca delikli bir kaşıkla yumurtayı suyun içinden alın ve süzdükten sonra hemen sıcak sıcak servis edin. Unutmayın poşe yumurta soğuyunca kıvamını hemen kaybedecektir.
- Poşe yumurtanız hazır! Afiyet olsun!