MasterChef Türkiye'de, bireysel dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan Kuzu İncik yapılması istendi. Yarışmacılar, Danilo Şef'in imza yemeğini yapmak için çaba sarf ederken izleyiciler de bu yemeğin tarifi, yapılışı ve malzemeleri hakkında bilgi edinmeye başladı. Bu noktada, 'Kuzu İncik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?' sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Haberimizden, Danilo Şef'in Kuzu İncik tarifi, yapılışı ve malzemeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Kuzu incik doğru yöntemlerle pişirildiği takdirde yumuşacık enfes bir yemek olabilir. Ancak kuzu inciği pişirirken bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Kuzu inciği hem haşlama olarak düdüklüde hem de kuzu incik tandır olarak pişirebilirsiniz. İşte iki farklı yöntemle kuzu incik tarifi...
İlk olarak kuzu incikleri iyice yıkayın, daha sonra kuzu incikleri karabiber limon ve yağ ile iyice harmanlayın. Harmanlamış olduğunuz kuzu incikleri derin bir düdüklü tencerenin içerisine yerleştirin ve ardından içerisine bütün olarak soymuş olduğunuz soğanı ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatarak kuzu incikleri kısık ateşte pişirin.
Düdüklüden çıkan ilk seste tencerenin üzerinde yer alan pimi indirin; takriben bu şekilde 1 saat pişirmeye bırakın.
1 saatin sonunda düdüklünüzün kapağı açılmaya müsait hale geldiğinde düdüklünüzü açarak kuzu inciğin salmış olduğu suyu etin üzerinde gezdirin.
Servis Önerisi: Dilerseniz yanına pirinç pilavı veya bulgur pilavı yaparak tüketebilirsiniz.