Marie Curie ve Frederick Chopin'in hayatı internet kullanıcıları için merak konusu oldu. Bu iki ismin ortak noktalarını arayan kullanıcılar pek de kesin bilgiler bulamıyorlar. Biz de sabah.com.tr olarak bu iki ismin hayatının kesiştiği noktaları sizler için araştırdık. İşte Marie Curie ve Frederick Chop'inin hayatları, yaptıkları çalışmalar ve ortak noktaları…
Chopin, piyano için çok sayıda klasik eser yazan bir Polonyalı besteciydi. Romantik müzik döneminin önde gelen ismiydi ve Polonya halk müziği unsurlarını barındıran bir tarzı vardı.
20 yaşındaki Chopin, 1830'un başarısız Kasım ayaklanmasından sonra, Polonya'dan bir emigre oldu. Chopin, piyano hocası ve besteci olarak çalışmaya devam ettiği Paris'e yerleşti. O, en büyük piyano bestecilerinden biri olarak kabul edilir ve solo piyano parçaları ve iki piyano konçertosunu miras miras olarak bırakmıştır.
Chopin, Varşova'nın eteklerinde, Polonya Dükalığı'nda 22 Şubat 1810'da doğdu ve daha sonra yerleştiği Fransa'da hayatını kaybetti.
Marie Curie (1867 - 1934) hem Kimya hem de Fizik alanında Nobel ödülü kazanan Polonyalı bir bilim insanıydı. Radyoaktivite alanında çığır açan çalışmalar yaptı ve radyoaktif izotiplerin ilk kez izole edilmesini sağladı. Birinci Dünya Savaşı sırasında Curie, X-Ray'ların pratik kullanımını geliştirdi; Ayrıca iki yeni unsur, polonyum ve radyum keşfetti. Bilimsel çalışmaları, bilimde kadına karşı var olan ayrımcılık nedeniyle daha da dikkat çekici hale geldi. Paris Üniversitesi'nde ilk kadın profesördü ve bilimde kadınlar için pek çok engeli yıktı.