Kalamar dolması tarifi, MasterChef 2021 yarışmasında Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından ana kadro yarışmacılarından istenmesi sonrası "kalamar dolması tarifi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?" şeklindeki soru üzerinden araştırılmaya başlandı.
KALAMAR DOLMASI MALZEMELERİ NELERDİR?
- Baby kalamar
- Keçi peyniri
- Tuzsuz lor peyniri
- Taze kekik
- Domates
- Yeşil sivri biber
- Taze yeşil soğan
- Zeytinyağı
- Sarımsak
- Tuz
- Toz seker
- Taze tarhun otu
- Beyaz sirke
KALAMAR DOLMASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Balıkçıdan aldığınız temizlenmiş, doğranmamış kalamarları yıkayın, terbiye için karbonat, toz şeker ve bir adet limon suyunu çukur bir kapta karıştırın, kalamarları ekleyip harmanlayın, hafif ovun.
- Mümkünse kalamarları bir gece buzdolabında bekletin veya üç saat buzdolabında ağzı kapalı bir kapta dinlendirin.
- Domatesi küp şeklinde doğrayın, maydanozları ince kıyın. Sonra az zeytinyağı, karabiber ve tuz katıp karıştırın.
- Kalamarları kabından alın, bacak kısımlarını kesin, yıkayıp kurulayın, geriye kalan dolmalık biber biçimindeki kalamarların içini, hazırladığınız peynirli, domatesli malzeme ile eşit paylaştırarak doldurun.
- Kalamar dolmasının ağız kısmını kürdan ile kapatın.
- Kalamar dolmaları üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp iyice ısınmış ızgarada arkalı önlü pişirip servis yapın.
KAYNAK: acunn.com