İsveç köfte tarifi merak konusu olarak İsveç köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları üzerinden araştırılmaya devam ediliyor.
İSVEÇ KÖFTE NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
İSVEÇ KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 600 gram az yağlı dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı yenibahar
- 1 tutam muskat cevizi rendesi(opsiyonel)
Köfteleri Kızartmak İçin:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı et suyu
- ½ su bardağı krema
- 1 çay kaşığı tuz
İSVEÇ KÖFTE NASIL YAPILIR?
- Köfte harcı için gerekli tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın.
- 3-4 dakika boyunca yoğurarak yumuşak kıvamlı bir köfte harcı elde edin. Üzerini streçleyerek buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen köfte harcından cevizden küçük olacak şekilde köfteler hazırlayın ve bir tepsiye dizin.
- Köfteleri kızartmak için zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada, orta ateşte kızdırın. Dolaptan çıkardığınız İsveç köftelerinin her yanını iyice kızarana kadar pişirin.
- Kızaran köfteleri tavadan alarak tepsiye yerleştirin. Tavanın altını kısın. Tavada kalan yağı süzmeyin, sos için bu yağı kullanıyor olacağız.
- Tavaya unu ekleyin ve 30 saniye kadar kavurun.
- Et suyunu azar azar ilave ederek sürekli karıştırın.
- Sos hafif koyulaşınca kremayı da azar azar ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Köfteleri sosun içine ekleyin.
- Sosun içinde, kısık ateşte 10-15 dakika pişirdikten sonra servise hazır.
KAYNAK: acunn.com