İstanbul Modern'in resim tarihi, yazarlık ve çağdaş sanat alanlarında usta isimlerin katılımıyla düzenleyeceği atölye ve seminerler Ekim ayı başında start alacak. Yazar Mario Levi bu yıl yazarlık atölyesi açacak.
İstanbul Modern'den yapılan açıklamaya göre, Finansbank Private Banking sponsorluğunda düzenlenen Atölye Modern'in Sonbahar programında, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye işbirliğiyle gerçekleşen Batı Resim Sanatı Tarihi ve Türk Resim Sanatı Tarihi seminerleri, Mario Levi'nin Yaratıcı Yazarlık atölyesi ve İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu'nun yönetiminde bu dönem ilk kez düzenlenen Çağdaş Sanat Kültürü seminerleri yer alıyor.
Alanlarında uzmanlaşmış sanat tarihçileriyle yürütülecek olan Sanat Tarihi Seminerleri katılımcılarına, sanat tarihine giriş yapma, tarihsel bağlamlar oluşturma ve sanatta yeni okuma biçimleri geliştirme olanağı sunuyor. Sanat yapıtının tarihsel süreç içinde kat ettiği yolu, gelişim ve beslenme kaynaklarını, sanat yapıtını anlamanın ve anlamlandırmanın yöntemlerini örneklerle izleyiciye sunmayı amaçlayan Sanat Tarihi Seminerleri, sanatın yaklaşık 800 yıllık gelişimini katılımcıları ile paylaşacak.
"Batı Resim Sanatı Tarihi" programının seminerlerini Esra Aliçavuşoğlu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yardımcı doçent), Uşun Tükel (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, profesör), Osman Erden (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, araştırma görevlisi, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) üyesi), Fırat Arapoğlu (Kemerburgaz Üniversitesi, öğretim görevlisi) ve Nermin Saybaşılı (Kültür kuramcısı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent) sunacak.
"Türk Resim Sanatı Tarihi" programının seminerleri Burcu Pelvanoğlu (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Başkanı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent doktor) ve Ahmet Kamil Gören (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, doçent) tarafından gerçekleştirilecek.
Mario Levi ile Yaratıcı Yazarlık atölyesi, engelleri tanımlayarak yaratım sürecini en verimli biçimde kullanmanın yollarını keşfetmeyi ve yazı alanındaki sınırları genişletmeyi amaçlıyor. İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu'nun yönetiminde gerçekleşecek yeni bir program olan Çağdaş Sanat Kültürü seminerleri, alanın önemli düşünür, eleştirmen, küratör ve sanat yöneticilerinin de katılımıyla sanat ortamının dinamiklerini, işleyişini, aktörlerini, üretim pratiklerini ve bileşenlerini ele alan farklı pencereler açacak.
Atölye Modern programlarına katılmak isteyenlerden 600-900 TL arasında ücretli alınacak.
Bilgi ve kayıt için 0212 334 72 27 numaralı telefona ya da
atolyemodern@istanbulmodern.org adresine başvurulabilecek.