2021 MasterChef Türkiye'de yarışmacılar tarafından yapılarak Mehmet, Danilo ve Somer şeflerin beğenisine sunulan Haşhaşlı Şekerpare'yi evinde yapmak isteyen izleyiciler MasterChef Haşhaşlı Şekerpare nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularına yanıt aramaya devam ediyor.
En güzel ve lezzetli haşhaşlı şekerpare tarifi ve tüm detaylar şöyle;
Şerbeti için:
Un, tozşeker, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp, yuvarlayın. Sütte bekletin. Sütten alıp haşhaşa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın. Ilık şekerparelerin üzerine kaynar haldeki şerbeti gezdirin.