TRT 1 ekranlarının aksiyon dolu dizisi ile ilgili izleyenleri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Dizinin ilk iki sezonunda oyunculuğu ile kendisini sevdirmeyi başaran Kaan Taşlaner (Gündoğdu Bey) geri dönüyor. Diriliş Ertuğrul'un yayınlanan 146. son bölüm fragmanın yayınlanması ile birlikte 'Gündoğdu Bey kimdir' sorusu da araştırılmaya başladı. 1 Mayıs Çarşamba günü ekranlara gelecek olan dizide yine birçok sürpriz izleyicileri bekliyor. Peki Gündoğdu Bey( Kaan Taşaner) kimdir?
Diriliş Ertuğrul'da Gündoğdu'nun diziye yeniden katılacağının öğrenilmesiyle birlikte bu karakterin tarihteki yeri de araştırılmaya başladı. Ertuğrul Bey'in ağabeyi Gündoğdu ile ilgili merak edilenlere buradan ulaşabilirsiniz.
60. BÖLÜMDE BÖYLE VEDA ETMİŞTİ
Diriliş Ertuğrul'un 60. bölümünde ağabeyi ile birlikte Söğüt'e gitmeyi reddeden Gündoğdu Bey, obası ile beraber Ahlat'a göç etme kararı almıştı. Ertuğrul Bey ise bir avuç Alp'i ile Söğüt için yolaya koyulmuştu. Yaşanan bu sahnenin ardından Gündoğdu Bey karakterinin adını dizi de ne kadar duysakta o günden bu yana kendisini görmemiştik.
Bu sahne aynı zamanda birçok kişi gözyaşına boğmuştu.
GÜNDOĞDU BEY GERİ DÖNÜYOR
Yaklaşık üç senelik bir zamanın ardından Gündoğdu Bey, diziye geri döndü. Finale kısa bir süre kala Kaan Taşaner'in diziye katılması izleyenleri de heyecanlandırdı.
GÜNDOĞDU BEY'İN HAYATI
Süleyman Şah ve Hayme Ana'nın en büyük oğludur. Süleyman Şah gibi bir baba ve Hayme Ana gibi bir anneden dünyaya geldiği için Gündoğdu da hiç şüphesiz yiğit alp idi. Bunu kardeşi Ertuğrul Gazi ile Alaaddin Keykubat'ın yardımına gittikleri Yassıçemen Meydan Muharebesi'nde göstermiştir. Bu savaş sonrasında Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1.Alaaddin Keykubat Gündoğdu'nun kardeşi Ertuğrul Gazi'ye Hilat (Elbise-Hükümdarlık Sembolü) giydirerek kendisine Ankara yakınlarındaki Karacadağ ve çevresini vermiştir.
Moğol zulmünden kaçıp kendilerine yeni yurt aramak için göç eden Kayı Obası, bir yandan da ana vatanları olan Orta Asya'ya geri dönmek istiyorlardı. Obanın büyük kısmı Orta Asya'ya dönmek istiyordu. Lakin Ertuğrul Bey ve onu destekleyenler Anadolu'da kalmak istiyordu.
Gündoğdu ve Sungur Tekin Bey yaklaşık 1000 hane ile doğuya doğru yani Anavatan (Orta Asya)'a gitmiş, Ertuğrul Bey ve kardeşi Dündar Bey ise batıya doğru gitmişlerdir. Nihayetinde Osmanlı Devleti'nin temellerini atan Ertuğrul Bey ve 400 çadırlık bir oba olmuştur.
Gündoğdu ve Sungur Tekin Bey'in bu hamlesi bazı tarihçiler için büyük bir hata olarak yorumlanmıştır. Nitekim Gündoğdu Bey'in ölümü hakkında ve mezarı hakkında bir bilgi yoktur. Böylelikle tarih sahnesinden sessiz sedasız kaybolmuştur.