Mehmet, Danilo ve Somer şeflerin jüri üyesi olarak yer aldığı 2021 MasterChef yarışmasında dokunulmazlık oyunu mücadelesi veren yarışmacılar Gullurikya'yı en iyi yapan isim olmak için ter döktü. Yarışmayı izleyenler kendileri de yapmak isteyerek "MasterChef Gullurikya nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?" sorularına cevap aradı.
GULLURİKYA NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2/3 su bardağı su
Pişirmek için:
- 1 su bardağı harnup pekmezi (keçiboynuzu pekmezi)
- ½ su bardağı su
GULLURİKYA TARİFİNİN PÜF NOKTASI
- Hamurun kıvamını ayarlayabilmek için un veya su ilavesi yapabilirsiniz. Pişirmek için kullanılan harnup pekmezi, bu tatlının olmazsa olmazı, yerine başka bir pekmez kullanırsanız, orijinal tadını bulamazsınız.
GULLURİKYA TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Un, yağ ve suyu karıştırıp yoğurarak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak bir ip gibi uzatın. Ardından hamuru spiral şeklinde dolayarak gullurikyanın şeklini verin.
- Bir tencerede su ve pekmezi kaynatın. Kaynayan pekmezli suya hazırladığınız hamurları atın ve bu şekilde yaklaşık 20 dakika kaynatın.
- Pişirme süresinin sonunda gullurikyalarınızı tencereden alın ve servis edin.