Çerkez Tavuğu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları yemeğin Masterchef 2021 son bölümde yapılması sonrasında merak konusu olarak yoğun şekilde araştırılmaya devam ediliyor.
ÇERKEZ TAVUĞU NASIL YAPILIR, TARİFİ NEDİR?
MALZEMELER
- 500 gram tavuk göğsü
- Yeteri kadar su
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 2 dilim ekmek içi
- 1 çay bardağı mayonez
- 2 diş sarımsak, tuz
Garnitür için:
- 3'er adet orta boy patlıcan ve kabak
Kızartmak için: Sıvı yağ
ÇERKEZ TAVUĞU YAPILIŞI
- Tavuk göğsünü bir tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlayın.
- Tavuk etini tencereden alın ve elinizle incecik didikleyip, bir kaseye koyun.
- Soğuduktan sonra içine ceviz, ekmek içi, mayonez, dövülmüş sarımsak ve tuz katıp, karıştırın.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Ayrı bir yerde, halka doğranmış patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin.
- Suyunu sıkıp, kağıt havlu ile kuruladıktan sonra halka doğranmış kabakla birlikte kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
- Çerkez tavuğu ile birlikte servis yapın.
PÜF NOKTASI
- Çerkez tavuğunun kıvamı koyu olursa, haşladığınız tavuk suyundan 3-4 çorba kaşığı katıp, açabilirsiniz.