Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği "Deneyerek Öğreniyorum Projesi" kapsamında Kocaeli'deki 74 ortaokul ve liseye 91 adet laboratuvar kuruluyor. Fen, fizik, kimya-biyoloji dallarından oluşan laboratuvarlarda günün gereklerine uygun, en gelişmiş deney aletleri ve malzemeler yer alıyor. Böylece öğretmenler, derslerde öğrettikleri teorik bilgileri, öğrencilere pratik olarak da gösterme imkanı buluyor. Proje kapsamında; 42 ortaokula 42 adet fen, 32 liseye 28 adet fizik ve 21 adet kimya-biyoloji laboratuvarı kurulacak. Genç beyinlerin kitaplarda okudukları bilgileri, kendileri için özel olarak hazırlanan laboratuvarlarda deneyler yaparak öğrenmesi, yeni bilgileri keşfetmesi amacıyla ''Deneyerek Öğreniyorum Projesi'' kapsamında kent genelindeki 74 okula kuracağı 91 adet laboratuvarlardan 13 okulda 16 tanesi tamamlandı. 'Fen, fizik ve kimya-biyoloji'' laboratuvarlarında en gelişmiş deney malzemeleri kullanıldığı projenin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımıyla Yahya Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti. Tanıtım toplantısında Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, okul yönetimi, öğretmen ile öğrenciler de yer aldı.
"BÜYÜK ATATÜRK'ÜN İFADE ETTİĞİ GİBİ, ÇAĞDAŞ MEDENİYETİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ"
Tanıtım programında Konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İnsan, tatmadığı şeyi bilemez. Pratiğe dönüşmeyen, hayatta uygulanmayan bilgi asla yeterli değildir. Bilgi uygulanırsa, sahada yerini bulursa, ticarete dönüşürse gerçek anlamda bilgi olur. Çalışmadan, deney yapmadan, uğraşmadan, emek vermeden, alın teri dökmeden hiçbir şey olmaz. Bu ilahi kanuna aykırı bir şeydir. Allah, çalışana verir. Biz mutlaka çalışacağız, emek vereceğiz ve sonuç alacağız. Büyük Atatürk'ün ifade ettiği gibi, çağdaş medeniyetin önüne geçmek için çalışmak zorundayız, deney yapmak zorundayız. Öğretmenlerimizin, mühendislerimizin ve öğrencilerimizin her türlü imkanların sunulması gerekiyor. Türk gençlerinin önünü açalım. Ben o kadar mutluyum ki her konuda başarılı olabileceklerine. Bu çalışmalarımız onun bir adımıdır" dedi.
"BİR TAKIM CAHİL, KENDİNİ BİLMEZLER KAFADAN ATIYOR, GÜYA BURADA SİLAHLI EĞİTİM YAPILIYORMUŞ"
Hayata geçirdikleri "Diriliş Kampı" projesine gelen eleştirilere de yanıt veren Başkan Karaosmanoğlu, "Gençlerimizin tatillerde, hafta sonlarında dinlenmeleri için yaptığımız Diriliş Gençli Kampı'na, dün gazeteci arkadaşlarımızla gittik. Bir takım cahil, kendini bilmezler kafadan atıyor, güya burada silahlı eğitim yapılıyormuş. Silahlı eğitim yapılan bizim ordumuz var. Ben öğrencime, sevgili gencime ben bir belediye başkanı olarak nasıl bunu yaptırırım. Böyle bir ihtiyaç da yok. Bizim en büyük silahımız bilgi, sağlıklı olmak, donanımlı olmaktır. En büyük silahımız hayata hazırlı olmaktır. Dün gazeteci arkadaşlarımızı götürdük onlar da gördü bunları" diye konuştu.
"KOCAELİ DİĞER İLLERE GÖRE EĞİTİMDE FARKLILIK ARZ EDEN BİR KONUMA SAHİP"
Daha sonra konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği desteklerden ötürü Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür ederek, "Kocaeli diğer illere göre eğitimde farklılık arz eden bir konuma sahip. Kocaeli karşılaştırdığımız zaman Kocaeli yerel yönetimleri eğirime destek verdikleri destekle en ön sıralarda yer yalıyor. Bunu sebebini sayın Büyükşehir başkanımızın eğitimci geçmişinin de olmasının katkısı olduğunu düşünüyorum. Ama kişisel olarak da eğitime verdiği destek, katkılarla bunu çok net olarak ortaya koyuyor. Bugüne kadar 260 bin bilgisayar öğrencilerimize dağıtıldı. Spor salonları yapıldı, laboratuvarlar yapılıyor" şeklinde konuştu.
KİMYASAL MADDELER İLE TÜRK BAYRAĞI
Açılış konuşmaların ardından kurulan laboratuvarlarda incelemeler de bulunan protokol, öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi. Kimya laboratuvarını da ziyaret eden Vali Aksoy ve Başkan Karaosmanoğlu, öğrenciler ile kimyasal madde karışımları yardımıyla Türk Bayrağı yaptı. Tanıtım programı, okul yönetimi ile yapılan toplantı ile son buldu.