Projede öğrencilere ilk olarak, Mudurnu ilçesinin meşhur keşli ve cevizli kaşık sapı makarnası tarif edilerek tanıtıldı. Öğrencilerin bazıları yöresel yemeği daha önce tattıklarını söylerken, bazı öğrencilerin ise ilk kez böyle bir lezzeti tattıkları tespit edildi.
Mudurnu Nilüfer Hatun Anaokulu Müdürü Havva Özdemir, Anaokulu olarak çocuklara küçük yaşlardan itibaren yaşadıkları yer ve yöresel ürünleri hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi. Bunun için öncelikle yemek kültüründen başladıklarını ifade eden Özdemir, 'Çocuklarımıza Mudurnu'nun herkes tarafından sevilen kaşık sapı makarnasının yapılışını gösterdik.
Onlar da yapılan kaşık saplarını afiyetle yedi. Kaşık sapı yapan velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bize destek verdiler. Biz de faaliyetlerimize devam edeceğiz' şeklide konuştu.