Kadastro İl Müdürü Mustafa Aktürk, törende yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün iki asra yakın bir süredir mülkiyetin teminatı olduğunu vurguladı. Aktürk, "Genel Müdürlüğümüz, 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 milyon civarında işlem hacmi ile 25-30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı olarak işlem yaptığı, devletin vatandaşa bakan yüzü olarak tanımlayabileceğimiz 177. kuruluş yıl dönümünü kutlayan köklü bir kurumdur," dedi.
MÜLKİYETİN TEMİNATI TEKNOLOJİK YENİLİKLER İLE SAĞLANIYOR
Aktürk, açıklamasının devamında kurumun vizyonu ve teknolojik gelişmeleri hakkında bilgi verdi. "Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider kurum olma vizyonumuzla tam 177 yıldır siz vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz," dedi.
Aktürk, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, Webtapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, Türkiye Tapu, 3 Boyutlu Kadastro, MEGSİS, Yetki Alanı Dışı Tapu İşlemi gibi projelerle vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için altyapısını sürekli geliştirdiğini belirtti. Son olarak, Webtapu Sistemi Projesi ile "İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülü"ne layık görüldüklerini ekledi.
KALİTELİ HİZMET VE YENİLİKÇİ PROJELER İLE İLERLİYORUZ
Aktürk, konuşmasında ayrıca kurumun çalışanlarının ve vatandaşların işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. "Bu yoğunluğun yansıması olarak saniyede ortalama bir işlem gerçekleştiriyoruz. Bu işlemler neticesinde Türkiye'de en çok harç geliri elde eden kurumuz. Fedakârca çalışan mesai arkadaşlarımız sayesinde önemli projeler hayata geçti," dedi.
Aktürk, kurumun bazı yenilikçi projelerini de vurguladı. Tapu Başvuru Sorgulama ile Tapu Müdürlüğüne gitmeden başvuru işlemlerinin internet üzerinden takip edilebildiğini, Güvenilir Hesap projesi ile alım satım işlemlerinde para transferinin güvenli bir şekilde yapılabildiğini, Sanal Müze projesi ile yüzlerce yıllık arşivlerin halkla paylaşıldığını ve 3B Şehir Modelleri Üretimi ile gayrimenkul alım satım süreçlerinde detaylı bilgilere erişimin sağlandığını anlattı.
Son olarak, Değer Bilgi Bankası ve Toplu Değerleme Sistemi, Türkiye Tapu, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Belgesi, Tusaga-Aktif (CORS) Projesi, Dijital Hava Kamerası, Ortofoto haritalar ve Harita Bilgi Bankası Sistemi gibi projelerin kurumun hizmet kalitesini artırdığını belirtti. Tarbis Projesi ile de tarihi belgelerin dijitalleştirilerek asırlarca korunmasının amaçlandığını ifade etti.
Aktürk, konuşmasını Tapu ve Kadastro Teşkilatı'nın 177. yıl dönümünü kutlayarak ve kurumun gelişimine katkı sağlayan tüm çalışanlara ve vatandaşlara teşekkür ederek sonlandırdı.