Şefin önereceği yöntem sayesinde mutfakta soğan doğrarken artık çok fazla zaman kaybetmenize gerek yok. Ayrıca yazımızın devamında gözleriniz sulanmadan nasıl doğrayabileceğinize dair yöntemleri derledik.
HEPİMİZ YANLIŞ YAPIYORUZ!
Şef Alma, paylaşmış olduğu videoda aslında soğanlar hepimizin yanlış bir şekilde doğradığını anlattı.
Genellikle, soğanların her iki ucunu kesip, kabuklarını soyup sonrasında ise ikiye bölüyoruz ancak, şefin ifadelerine göre bu yöntem doğru değil.
İki parçaya böldüğünüz soğanı soyun ve soğanın uzunluğu boyunca kesikler atın. Sonrasında ise kök kısmına doğru kesinler atın.
Bu yöntemi kullanmak, soğanlarınızı hem hızlı hem de daha düzgün bir şekilde doğramanızı sağlayacak.