Makarna, hepimizin mutfağının vazgeçilmez tariflerinden. Domates soslu, kıymalı veya fesleğenli-pesto soslu! Evimizin konforunda dakikalar içinde hazırladığımız bu lezzeti, aslında birçoğumuz yanlış yapıyormuşuz. İşte İtalyan şeften mükemmel makarnanın sırrı…
İtalyan bir şef, makarna pişirme sürecinde sıklıkla gözden kaçan bir unsuru ayrıntılı olarak anlattı.
Çoğu kişi makarna yemeği yapmanın suyu kaynatmak, biraz zeytinyağı dökmek, biraz makarna atmak ve yumuşayana kadar yaklaşık 12 dakika pişirmek kadar basit olduğunu düşünür. Fakat aslında bu adımlarda çeşitli hatalar mevcut.
Makarnayı haşlamak için ne kadar su kullanıldığına dair gerçek bir bilimin olduğunu aklımızdan bile geçmiyor. Eataly'deki İtalyan mutfağı uzmanları, her 450 gr makarna için yaklaşık 1.89 lt u kullanmanız gerektiğini açıkladı.
"Ne kadar çok makarna pişiriyorsanız, makarnanın tencerede çok fazla topaklanmasını önlemek için o kadar fazla su kullanmalısınız" diyen şefler, aynı zamanda bu suyun kullanılma biçiminin de önemli olduğuna vurgu yaptı.