Fırınınızı temiz tutmak son derece önemlidir; yapılan bir araştırma, yetişkinlerin fırınlarını yalnızca 18 ayda bir sildiklerini ortaya koyarken, başka bir araştırma ise yüzde 2'sinin fırınlarını hiç temizlemediğini ortaya koydu. Ancak bunu 2 malzeme kullanarak tersine çevirmeniz mümkün.
Ancak yağ birikmesi ve yanmış yiyecekler bakterilerin çoğalması için uygun bir ortam yaratabilir, yiyeceklerinizin hijyenik olmamasına ve hastalıklara yol açabilir.
Uzmanlar, fırınları karbonat ve sıcak sudan oluşan basit bir karışımla temizlemeleminizi, ardından da alüminyum folyoyla ovalayarak temizlemelerinizi öneriyor.
"Karbonat kullanmak fırını temizlemenin kolay ve etkili bir yoludur. Sadece üç dakikada harika sonuçlar elde edersiniz. Bu da onu son dakika temizlik işleri için ideal hale getirir."
ADIM ADIM FIRIN TEMİZLEME YÖNTEMİ
Fırın kapağına sıcak su dökün. Fırınınızı açın ve kenarlardan taşmayacak şekilde kapağı kaplayacak kadar sıcak su dökün.
Kapının üzerini kapatacak kadar karbonat serpin ve 30 saniye kadar bekletin.
Alüminyum folyoyu bir top haline getirip, yumuşak dairesel hareketlerle mikrofonun üzerinde ovalayarak bir temizleme macunu hazırlayın.
Macunu nemli bir bezle silin. Herhangi bir çizgiyi gidermek için temiz bir bez ve suyla dolu bir sprey şişesi kullanın ve çizgisiz bir yüzey için camı bir kağıt havluyla kurulayın.