Filmiyle daha da büyük bir üne kavuşan Titanik, zamanında mevcut olan en ileri teknolojiler kullanılarak yapılmıştı. Birçok insan tarafından "batmaz gemi" olduğuna inanılıyordu ve bu inanış batmadan önce bu şekilde tanımlanmış ve lanse edilmişti. Ancak 15 Nisan 1912 gecesi daha ilk seferinde bir buz dağına çarpmış ve yaklaşık iki saat kırk dakika içinde Kuzey Atlantik'in buzlu sularına gömülmüştür.
1912'de yapımı tamamlandığında dünyanın en büyük buharlı yolcu gemisiydi. Batışı 1.514 kişinin ölümüyle sonuçlanmış ve en büyük deniz felaketlerinden biri olarak tarihe geçmiştir.
Titanik'in batışının yol açtığı büyük can kaybı birçok nedene bağlansa da zamanla açığa çıkan gerçek, geminin herkese yetecek kadar filika taşımıyor olmasıydı.
Birinci Sınıf Berber Dükkanı, C Güvertesi'nde, Arka Büyük Merdiven'in hemen dışında bulunuyordu. Bu oda sabah 7:00 ile akşam 19:00 arasında açıktı. Personelde sürekli olarak çalışan Augustus Weikman adlı bir berber vardı ve şampuanlama, tıraş ve kuaförlük hizmetleri sunuyordu. Odada iki adet döner sandalye, iki lavabolu mermer bir tezgah ve deri döşemeli bir bekleme bankı bulunuyordu.
Berber Dükkanı ayrıca kartpostallar, biblolar, oyuncak bebekler, çakılar ve şapkalar dahil olmak üzere satın alınabilecek küçük hediyelik eşyalar ve koleksiyon eşyaları da sundu. Hediyelik eşyalar Berber Dükkanını ziyaret eden yolcular tarafından satın alınabiliyordu. Bu fotoğraf ise berber Augustus Weikman'a ait.