Konstantin kentinin merkezinde, 5 bin 600 metrekarelik bir alana sahip olan ve 1825 ile 1835 yılları arasında inşa edilen yapının tarihi, Cezayir'deki son Osmanlı beylerinden Ahmed bin Muhammed eş-Şerif bin Ahmed el-Kuli (Hacı Ahmed Bey) dönemine uzanıyor.
Sarayın genel sorumlusu Halefullah Şadiye, yaptığı açıklamada, eşşiz eserlerden birisi olan Hacı Ahmed Bey Sarayı'nın İslam medeniyetini ve Hacı Ahmed Bey'in başarılarını yansıtan tarihi izlerle dolu olduğunu söyledi.
"Sarayın, dönemin uzman inşaatçıları ve sanatkarları tarafından Ahmed Bey'in Avrupa saray mimarisinden aldığı ilhamla inşa edildiğini" ifade eden Şadiye, "Sarayın içindeki fıskiye ve bir çok ağaç çeşidini barındıran büyük bir bahçenin yanısıra ikinci bir bahçenin de yaz aylarında hava akımının geçişine imkan veren 27 adet koridora sahip olduğunu" kaydetti.
Konstantin kentinin sembollerinden sayılan ancak restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı tutulan saray yeniden açılmasının ardından çok sayıda turist tarafından ziyaret edilirken, aynı zamanda kentteki birçok kültürel faaliyete de ev sahipliği yapıyor.
OSMANLI MİRASI HACI AHMED BEY SARAYI