Avea; sahip olduğu ekonomik, teknolojik ve beşeri gücü; eğitimden müziğe, girişimcilikten kültür ve sanata kadar çok geniş bir yelpazede yenilikçi projeler hayata geçirmek için kullanıyor.
Çünkü müziği, insanların hayatlarında olumlu bir değişim yaratan, önemli iletişim araçlarından biri olarak görüyor. Bunun için de Avea Müzik çatısı altında farklı müzik türlerini icra eden, Türk halkının ilgiyle takip ettiği, Türk ve yabancı sanatçıları, farklı konser konseptleri dahilinde, müzikseverlerle buluşturuluyor.
Pekçok usta sanatçı, Türkiye'deki ilk konserini, "Avea Sıra Dışı Müzik" çatısı altında verdi.
2011 yılında, ülkesi Peru'da, o dönemki kabinede Kültür Bakanı olarak görev yapan Susanna Baca, Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında Türkiye'de müzikseverlerle buluştu.Rachid Taha
Haris Alexiou
? Aim & Fargana Quasimov
AVEA SIRA DIŞI MÜZİK KONSERLERİ / SANATÇILAR
6. Avea Sıra Dışı Konserleri 2015 / Sanatçılar
Lena Chamamyan
? Sesi ve müziğiyle, Ortadoğu'nun en beğenilen sanatçılarından biri olan Ermeni asıllı Suriyeli sanatçı Lena Chamamyan, 15 Mayıs 2015 Cuma gecesi İstanbul Kongre Merkezi'nde bir konser verecek.
? Kökleri Türkiye'ye dayanan, babası Maraşlı, annesi ise Mardinli olan Chamamyan, Suriye'de savaş başladıktan sonra Paris'e yerleşmiş. Halep Konservatuvarı'nda klasik Doğu müziğinin yanı sıra caz ve etnik Ermeni müziği üzerine de eğitim alan Lena Chamamyan'ı etkileyen müzik türleri arasında Sufi ve Hint Müziği'nin yanı sıra Türk Halk Müziği de yer alıyor.
? 2008 yılında Avusturya basını tarafından, "dünya müziği şarkıcısı" dalında beş yıldız verilen Lena Chamamyan, 2011 yılında ise Arabian Business (Arap İş Dünyası) Dergisi tarafından da Arap dünyasındaki en etkili 500 kişiden biri olarak gösterildi. Chamamyan, şarkı söylemenin yanı sıra şarkı sözü yazarlığı, prodüktörlük de yapıyor.
? 2006 yılında çıkarttığı Hal Asmar Ellon ve bundan bir yıl sonra çıkarttığı Shamat'ın yanı sıra 2013'te çıkarttığı Ghazal El-Banat adlı, 3 albümü bulunuyor.
Mohsen Namjoo
? Ülkemizde değişik kesimlerden çok geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Mohsen Namjoo, Türkiye'de, Ocak ayı içinde, biri Ankara'da, diğeri İstanbul'da olmak üzere 2 konser verdi.
? New York Times Gazetesi'nin "O İran'ın Bob Dylan'ıdır, Müziği ise Acem-Blues'dur" ifadesini kullandığı, rock ve cazı geleneksel İran müziği ile harmanlayarak bugünün gençliğinin ruhuna dokunan Namjoo'nun eserlerinde Hafız, Şems, Mevlana gibi isimlerin etkileri açık bir şekilde görülebiliyor.
5. Avea Sıra Dışı Konserleri 2014 / Sanatçılar
Yasmin Levy
? "Nací en Alamo", "La Alegria" gibi kalbe işleyen şarkılarla dünyanın ilgisini toplayan Küdus doğumlu Yasmin Levy, Judeo-Espanyol (Ladino) tarzının önde gelen icracıları arasında yer alıyor.
? Sefarad müziğini, Endülüs flamenkosu, Ortadoğu ve Anadolu müzik geleneğiyle harmanlayan Levy, Türkiye'de doğan ve sefarad kültürü araştırmalarının yanı sıra şarkı derleyiciliği yapan babası sayesinde bu müzik kültürüyle küçük yaşlarda tanıştı.
Farid Farjad
? Tu¨rkiye'de "Kemanı Agˆlatan Adam" olarak da bilinen Fars asıllı ABD vatandas¸ı Farid Farjad, 1966 yılında Tahran Müzik Konservatuarı'nda klasik müzik üzerine yüksek lisans yaptı.
? Tahran Senfoni Orkestrası'nda o¨nemli go¨revler alan ve Fars Halk Mu¨zigˆi'nde c¸ok derin bir birikime sahip olan Farjad, keman ile Batı Klasik Mu¨zigˆi u¨zerine çalışmalarda bulundu. Farjad'ın Batı Klasik Müziği alanındaki çalışmaları Fars müziğinin gelişiminde büyük öneme sahip.
Rachid Taha
? Taha, dünya medyasında "Cezayir'in Johnny Cash'e cevabı" olarak anılıyor ve isyankâr rock ile punk'ı, Rai müziğiyle harmanlıyor. Cezayir asıllı Fransız müzisyen olan Rachid Taha, single olarak 1997'de piyasaya sürdüğü "Ya Rayah" şarkısı ile Türkiye dahil olmak üzere, dünya çapında büyük bir üne kavuştu.
? Yirmi yılı aşkın bir zamandır birlikte çalıştığı İngiliz prodüktör Steve Hillage ile Kuzey Afrika melodileri içeren rock ve elektronik tabanlı bir müzik yaratmayı başaran Taha, "Voila Voila" şarkısıyla bir zamanlar Fransa'da artmakta olan ırkçı eğilime karşı dikkat çekmişti.
Haris Alexiou & Nouveau Sextet
? 30 platin ve 13 altın plak sahibi olan Haris Alexiou, Rebetiko ve Yunan halk müziği dalında seslendirdiği şarkılarla dünya çapında tanınıyor.
? Türkçe'ye uyarlanan ve Sezen Aksu'dan Yeni Türkü'ye birçok ünlü isim ve grup tarafından seslendirilen "Olmasa Mektubun", "Maskeli Balo" ve "Telli Telli" gibi unutulmaz parçalara imza atan Haris Alexiou, Ege'den göç eden bir ailenin çocuğu olması nedeniyle özellikle İzmir ezgilerine aşina bir sanatçı…
Brenna Maccrimmon
? Kanadalı Müzikolog Brenna MacCrimmon, Balkan türkülerini yorumlayarak uluslararası alanda dikkat çekti. Unutulmaya yüz tutan halk müziği arşivlerini araştıran ve Balkan müziği üzerine tezi nedeniyle Türk müziği üzerine de çalışmalar yapan MacCrimmon, "bu iş uzaktan yapılmaz" deyip 1985'te İstanbul'a geldi.
? 5 yıl İstanbul'da yaşayan sanatçı; Nezahat Bayram, Kadriye Latifova, Safiye Ayla, Perihan Altındağ Sözeri gibi sanatçıları çok beğendiğini ifade ediyor. MacCrimmon, 1998'te klarnet ustası Selim Sesler ile beraber Karşılama adlı bir albüm yaptı ve bu albüm ile June Ödülü'nü kazandı.
4. Avea Sıra Dışı Konserleri 2012-2013 / Sanatçılar
Tomatito
? Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri 4. Yılında "En İyi Flamenko Albümü" kategorisinde ikinci Latin Grammy'sini kazanan José Fernández Torres'i, flamenko dünyasında bilinen adıyla Tomatito'yu ağırladı.
? Flamenko'yu caz dünyasına taşıyan isim olarak da tanınan Tomatito'nun müziği, eleştirmenler tarafından tek kelimeyle "benzersiz" olarak özetleniyor. Flamenko üstadı Tomatito, aynı zamanda Grammy ödüllü bir sanatçı…
Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjian
? Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri, besteci, söz yazarı, icracı ve prodüktör olarak Türkiye'de popüler müziğe damgasını vuran en önemli isimlerinden Sezen Aksu'yu, müzik dünyasının iki dev ismi Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjian ile ilk defa bir araya getirdi.
? Müzik hayatlarının farklı dönemlerinde ortak çalışmalar da yapmış olan bu üçlü, aynı coğrafyadan yetişmiş müzisyenler olarak dinleyicileri hem Ankara'da hem de İstanbul'da değişik müzik türleri, renkleri ve tatları arasında sihirli bir yolculuğa çıkardı.
Michael Nyman Band
? Müzik eleştirmeniyken 'minimalizm'in adını koyan, daha sonra beste yapmaya başlayan ve yaptığı film müzikleriyle, adını koyduğu akımın temsilcisi haline gelen Michael Nyman'ın yaptığı müzik 'tutuculuğa karşı bir duruş' olarak değerlendiriliyor.
? Yapıtları; opera, yaylı dörtlüleri, film müzikleri ve orkestra konçertolarından oluşuyor. 2011 yılında, Grosvenor House'da düzenlenen Ivor Novello Klasik müzik ödülüne layık görülen Nyman, İngiltere'nin gelmiş geçmiş en büyük bestecileri arasında yer alıyor.
Niyaz
? Azam Ali'nin solistliğinde, Loga Ramin Torkian'ın akustik/elektrik düzenlemeleri ve Grammy adayı prodüktör/remiks ustası Carmen Rizzo'nun elektronik ses örgüleriyle beğeni toplayan Niyaz, zengin Sufi mistisizmi ile Ortadoğu'nun şiir ve türkülerini, akustik enstrümanlar ve modern elektronik müziğin tınılarıyla buluşturan İran asıllı bir müzik grubu…
? Montreal'de müzik yaşamını sürdüren Niyaz, eleştirmenler tarafından yenilikçi bir topluluk olarak görülüyor.
3. Avea Sıra Dışı Konserleri 2011- 2012 / Sanatçılar
Mostar Sevdah Reunion
? Bosna-Hersek Mostar kökenli Grup Mostar Sevdah Reunion, efsane şarkıcı Şaban Bayramoviç ile 2 tane ve Balkanların caz divası kabul edilen Ljiljana Buttler ile de 2 tane olmak üzere bugüne kadar toplam 7 albüme imza attı.
? 1998 yılında Dragi Šestic tarafından kurulan Grup başta Paris ve Londra gibi müzik devi şehirler olmak üzere Canarya Adaları, Madeira Adaları ve Avusturalya'yı da kapsayan çok geniş bir coğrafyada, 200'ün üzerinde konser verdi. Grup, 2002-2003 ve 2004 yıllarında Davorin müzik ödülünü kazanarak ayrı bir başarıya imza attı. Ayrıca Grubu konu alan, "MSR" ve "Sevdah the Bridge that Survived" isimli 2 belgesel film de çekildi.
Susana Baca
? 1944 yılında Peru'da dünyaya gelen Susana Baca, Afrika kökenli ve Perulu bir sanatçı. 13 albümü bulunan Baca, uzun süredir hem Peru'da hem de uluslararası alanda, Afro-Perulu müziğinin ve kültürünün gelişmesinde önemli bir figür oldu. 2011 yılında Peru'da devlet başkanlığına seçilen, Ollanta Humala tarafından Kültür Bakanlığı görevine getirilen ünlü sanatçı, böylece ülke tarihinin de gördüğü ilk siyahi bakan oldu.
? 2002'de yayınladığı Lamento Negro albümü ile Latin Grammy Ödülü kazanan Susana Baca, 2011'de bu ödülü tekrar kazandı. Baca'nın aldığı sayısız ödüllerden en anlamlısı ise; 2003 yılında Marc Dixon'un yönetmenliğini üstlendiği Susana Baca: Memoria Viva filmi oldu.
Anouar Brahem Quartet
? 1957 Tunus doğumlu besteci Anouar Brahem, tüm dünyada Arap, Akdeniz, İran ve Tunus halk müziklerini cazla harmanlama ustalığı ile tanınıyor. Ülkesi Tunus'un en iyi müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen sanatçı aralarında Nuri Bouzid, Ferid Boughedir, Shakespeare ve Mohamed Driss'in de yer aldığı yönetmen ve yazarların eserleri için birçok film ve oyun müziği besteledi.
? Saksofonda John Surman ve Dave Holland ile kaydettiği "Thimar" adlı albüm, Almanya'da Preises der Deutshen Shallplattenkritik Ödülü'nü kazandı, İngiliz dergisi Jazz Wise tarafından da "Yılın En İyi Caz Albümü" seçildi.
Bratsch
? Roman müziklerine yoğunlaşan ve ezgileri orijinal haliyle yorumlayarak diğer kültürlerin birikimiyle harmanlamayı tercih eden Bratsch, 1972 yılında Dan Gharibian (gitar ve vokal) ve Bruno Girard (keman) tarafından kuruldu.
? Müziği kendine has üslubuyla icra eden Bratsch, repertuvarının önemli bir kısmını kendi bestelerinden oluşturdu ve kurmaca folklorüyle Karadeniz'den Atlantik'e uzanan bir bölgeye hitap ediyor. Bratsch, bugüne kadar Moskova'dan Los Angeles'a, İstanbul'dan Montreal'e kadar birçok şehirde müzikseverlerle buluştu.
Diego El Cigala
? Asıl adı Diego Ramón Jiménez Salazar olan ve Flamenko müziğinin dünyadaki sayılı isimlerinden Diego El Cigala, 2003 yılında piyasaya çıkan ve piyanist Bebo Valdés'le kaydettiği "Lágrimas Negras" ile bir Grammy, üç Premios de la Música, bir Ondas, beş Amigo ödülü kazandı.
? Flamenko ile cazı harmanlayarak farklı bir soluk getiren ve müzik otoriteleri tarafından "Flamenkonun Sinatrası" olarak anılan Diego El Cigala, beşinci albümü olan ve Picasso'ya adadığı "Picasso in my eyes" ile Latin Grammy Ödülleri töreninde "En iyi Flamenko Albümü" ve "En İyi Müzik Klibi" dallarında ödüle layık görüldü.
Zakir Hussain & Masters of Percussion
? Vurmalı çalgı ve dünya müzik kulvarında uluslararası bir fenomen olarak nitelendirilen Zakir Hussain, en üst rütbede klasik tabla virtüözü ve ülkesinin en değerli ulusal müzik varlıklarından biri olarak dünya çapında haklı bir üne sahip.
? Her türlü müziğe sanatını işleyebilen Zakir Hussain, müziğin evrenselliğinin ve farklı tatlarının bir potada eritilebileceğini tüm dünyaya kanıtlamış ve etnik müzik kavramı ile müzik literatüründe yerini almış bir isim.
Erkan Oğur, Derya Türkan & Vincent Segal
? Müzik yaşamı boyunca pek çok müzisyene ilham kaynağı olan Erkan Oğur, perdesiz gitar ve perdesiz bağlamayı geliştiren kişi olarak dünya müzik kültüründe önemli bir yere sahip. Çalışmalarında ağırlıklı olarak kopuz ya da dede bağlama, ud, perdesiz gitar, klasik ve elektrogitar kullanan Oğur, bunlar dışında birçok enstrümanı da albümlerinde başarılı bir şekilde çalıyor. Oğur, Telvin albümünde doğaçlama caz denemeleri yaptı, Fretless albümü çıktığı yıl "Avrupa'da yılın yaratıcı albümü" seçildi.
? 1990 yılında İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'na konuk sanatçı olarak davet edilen Derya Türkan, yedi yıl bu toplulukta çalıştı. Sanatçı, yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli çalışmalarda yer aldı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Harvard, Santa Cruz ve MIT üniversitelerinde dersler ve seminerler verdi. Sanatçı, 1997 yılında Cengiz Onural ve Murat Aydemir'le birlikte İncesaz Grubu'nu kurdu.
? Fransız çello sanatçısı Vincent Segal, koro sanatçısı Ballaké Sissoko ile verdiği konserlerle biliniyor. Chamber Music albümünü; yirmi yıllık müzik kariyerlerinin tüm birikimini akıttıkları bir fanus olarak görüyor.
2. Avea Sıra Dışı Konserleri 2011 / Sanatçılar
Marianne Faithfull
? Mick Jagger ve Keith Richards'ın birlikte yazdığı tek şarkı olan "As Tears Go By" ile Londra'nın country prensesi olarak nitelendirilen ve son 30 yılın konser şarkıcıları arasında en çok aranılan ismi olan Marianne Faithfull, 60'lı yıllarda kitleleri peşinden sürüklemiş ve Rock müziğin ikonu haline gelmiş bir isim.
? Girl On A Motorcycle" (1968) adlı filmi ile Çehov'un "Üç Kız Kardeş" (1967) adlı oyunu ve "Hamlet"teki (1969) rolleriyle kariyerine oyuncu olarak devam eden Faithfull, toplam 18 albüme imza attı. 2008 yılında "Easy Come Easy Go" isimli albümünü çıkaran sanatçının 19. solo albümü "Horses and High Heels" ise 2011'de raflarda yerini aldı.
Ömer Faruk Tekbilek
? Bağlama, ney, darbuka, zurna, bendir ve def gibi enstrümanları virtüöz derecesinde kullanabilen Ömer Faruk Tekbilek, bütün toplumların kardeşliğini, bütün kültürlerin iç içe olduğunu ve sadeliğin en yüce hayat felsefesi olduğunu insanlara duyurmayı kendisine misyon edindi. Adana doğumlu Ömer Faruk Tekbilek'in müzikal dehası daha çocuk yaşlarda kendini gösterdi ve ney üzerine ustalaşmaya başladı.
? Türk Müziği'nin birçok karışık ritmini, makamlarını ve bunları nasıl okuyacağını öğrenen Tekbilek, müzik alanında ustalaşma sürecinde sufizme de ilgi duymaya başladı. Türkiye'nin yurtdışındaki fahri kültür elçisi olan Tekbilek, birçok kıta ve ülkede verdiği konserlerle de hayran kitlesini her gün genişletti.
Kayhan Kalhor - Erdal Erzincan
? Kürt asıllı İran vatandaşı Kayhan Kalhor, kamança ustası, besteci ve klasik Fars müziği ustası... Müzikteki yöresel farklılıkları daha iyi görebilmek amacıyla, İran'ın birçok bölgesine düzenlediği geziler, Kayhan Kalhor'un müzikalitesini fazlasıyla etkiledi. Kalhor, New York Philharmonic ve Orchestre National de Lyon gibi dünyaca ünlü orkestralarla birlikte sahne aldı.
? Erzurum doğumlu Türk Halk Müziği sanatçısı Erdal Erzincan ise Tolga Sağ ve İsmail Özden ile birlikte "Türküler Sevdamız"; Tolga Sağ ve Yılmaz Çelik ile birlikte "Türküler Sevdamız 2"; Tolga Sağ, Yılmaz Çelik ve Muharrem Temiz ile birlikte de "Türküler Sevdamız 3" isimli albümlerini hazırladı. Sanatçı 1996'da Almanya Cumhurbaşkanı Roman Herzog'un desteğiyle, Arif Sağ ve Erol Parlak ile birlikte Betin Güneş yönetimindeki Köln Filarmoni Orkestrası'yla bir konser verdi.
Ara Dinkjian & Friends
? Diyarbakırlı bir ailenin çocuğu olan Ermeni asıllı bestekar, New Jersey, ABD'de doğdu ve müzisyen babası Onnik Dinkjian sayesinde müzikle tanıştı. Night Ark Grubu'nun kurucusu olan Ara Dinkjian, çok sayıdaki ünlü bestesi ve dünyanın en iyi ud ve cümbüş icracılarından biri olmasıyla da tanınıyor.
? Sanatçı; Sezen Aksu, Kibariye, Mine Koşan, Ahmet Kaya ve Coşkun Sabah'a besteler verdi; Yunanlı sanatçı Eleftheria Arvanitaki ile de birlikte çalıştı. Sanatçının Türkiye'de bilinen önemli besteleri arasında Picture, Ahmet Kaya'nın "Ağladıkça", Alpay'ın "Dağların Arkasında Yar", Sezen Aksu'nun "Yine mi Çiçek", "Hoş Geldin", "Sarışınım", "Vazgeçtim", Coşkun Sabah'ın "Öğüt", "Gelmez O Günler" ile Rober Hatemo'nun "Senden Uzak" adlı eserleri de yer alıyor.
Luz Casal
? Luz Casal, bundan yıllar önce doğduğu yer Asturias'dan hayalleri için Madrid'e taşındı, çeşitli orkestralarda şarkılar söylemeye başladı. Casal, önce bir müzikalle yola çıkarak Raquel Meller rolünü aldı.
? Casal, ilk single çalışması olarak El Ascensor (Asansör) yayınlanır yayınlanmaz 1980 yılında Eleştirmenler Özel Ödülü'nü kucakladı, 2 yıl sonra ilk albümü yayınlandığında İspanyol müzik arenası için yeni bir tarz doğurdu. 2002 yılında çıkan Con Otra Mirada (Başka Bir Bakışla) albümüyle uluslararası prestijini Fransa ve İspanya'nın dışına taşıyan sanatçı, tarzını daha evrensel şarkılara yöneltti.
Kudsi Erguner Ensemble
? Diyarbakır doğumlu olan Kudsi Erguner, 1969'da İstanbul Radyosu'na katıldı. 1973'te Paris'e yerleşen Erguner, burada mimarlık ve müzikoloji eğitimi aldı ve her iki alanda da doktora yaptı.
? 1976'dan itibaren dünyaca tanınmış müzisyenlerle çeşitli tiyatro, sinema ve konser projelerinde çalıştı. 1981'de Sufi öğretisini ve müziğini öğretmeyi amaçlayan bir dernek; 1988'de ''Kudsi Erguner Ensemble'' adıyla 16.yüzyıl Klasik Osmanlı Müziği'ni tanıtmayı hedefleyen bir müzik topluluğu kurdu.
1. Avea Sıra Dışı Konserleri 2010 / Sanatçılar
Lura
? Capo Verde'nin hasret, aşk, deniz, müzik kokan kıyılarından gelen, muhteşem gülümsemesi ve olağanüstü dans performansıyla dinleyicileri büyüleyen Portekizli sanatçı Lura'nın 2004'te çıkardığı "Di Korpu Ku Alma" (Ruhtan ve Bedenden Gelen) albümü, 2005 BBC Dünya Müzik Ödülleri'ne aday gösterildi.
? İngiliz Independent Gazetesi hakkında, "Uluslararası kariyeri hız kazanmaya başladığı anda, stadyumları doldurup taşıracak" yorumunu yaptı. Daha çok dans müziği içeren birinci albümünden sonra çıkardığı "Di Korpu Ku Alma" ve ardından 2006 Kasım'da çıkan son albümü "M'Bem Di Fora"(Uzaklardan Geldim) ile müzik dünyasını şaşırtıp, sahnedeki sempatik tavırları ve dansıyla da seyircilerin gönlünde taht kurdu.
Glykeria
? Yunanistan'ın altın sesi olarak tanımlanan Glykeria, 1974'te Atina-Plaka'daki geleneksel kulüplerde profesyonel şarkıcı olarak müzik dünyasına girdi. Manos Hacıdakis, Mikis Theodorakis ve Manos Loizos gibi ünlü Yunan bestecilerinin şarkılarını kendine has tarzıyla yorumlayarak kısa bir sürede Yunanistan'ın en popüler şarkıcılarından biri oldu.
? Glykeria, 1978'de ünlü besteci Apostolos Kaldaras'ın "Min Kanis Onira" (Düş Kurma) albümünde yer almasıyla muhteşem kariyerine başladı. 1980'de George Dalaras'la birlikte ülke çapında konserler verdiği sıralarda ilk albümünü "Sta Matia Kita Me" (Gözlerime Bak) isimli şarkıyı kaydeden sanatçı, 1981'de kaydettiği "Smyrneika" (Smyrna/İzmir'den Şarkılar) albümüyle şarkı listelerinin üst sıralarını uzun süre işgal etti ve dünyadaki milyonlarca Yunanlı'nın gönlünde taht kurdu.
Mercan Dede
? 1990'dan bu yana değişik Sufi gruplar ile Avrupa, Kanada, ABD ve Türkiye'de müzik çalışmalarına devam eden Mercan Dede "Mercan Dede Ensemble"yi1997 yılında kurdu.
? Müzisyenliği süresince Kani Karaca, İhsan Özgen, Peter Murphy, Natacha Atlas, Musafir, İlhan Erşahin, Jamaledeen Tacuma, Hugh Marsh, Omar Sosa, Mich Gerber, Fazıl Say, Susheela Raman, Trans Global Underground, Dhafer Youssef gibi klasik, dünya ve alternatif müziğinin dev isimleri ile aynı sahnede yer alan Mercan Dede; aynı zamanda yapımcı olarak da birçok çalışmaya imza attı.
Gypsy Queens & Kings
? Efsanevi Roman müziği ve dansının büyülü buluşması olan Grup, Kaloome (Fransa), Esma Redzepova (Makedonya), Jony Iliev (Bulgaristan), Lijljana Buttler (Sırbistan), Florentina Sandu (Romanya), Aurelia Sandu ve Tanzica Lonita'dan (Romanya) oluşuyor. Sahnede 20 Roman müzisyenle birlikte farklı ülkelerden gelen sanatçıların sunduğu gösteri, izleyenler üzerinde adeta büyülenmişçesine bir etki yaratıyor.
? Üç yıldır dünyayı dolaşan ekip, 8 Haziran 2010'da Avea'nın katkılarıyla İstanbul Modern'de kapalı gişe bir gösteri yaptı. Unutulmaz bir görsel şölen ve muhteşem Roman müziği ruhunu sahneye taşıyan grup, durmaksızın zenginleşen içeriği ve sahne şovlarıyla efsane olmaya devam edecek.
Aim & Fargana Qasimov
? Qasimov, geleneksel Azeri müziği Mugam'ın en büyük ustası olarak kabul görüyor. Sanatçı, profesyonel olarak şarkı söylemeye başladığında Azerbaycan henüz Sovyetler Birliği'nin bir parçası olduğundan geleneksel Mugam destekleniyor. Sınırlı performanslara izin verilmesine rağmen, yükselişini sürdüren Qasimov, 1983 yılında Ulusal Jabbar Garyaghdioghlu Şarkı Yarışması'nı kazandı. Uluslararası üne kavuşmaya başlayan sanatçı, 1987 yılında IMC-Unesco Müzik Ödülü'nün de sahibi oldu.
? Zaman içerisinde kendi tarzını oluşturan sanatçı, Azeri ve Mugam müziğinin yanı sıra aşık edebiyatından da etkilendi. Mugam geleneğiyle harmanladığı tüm kültürleri kendi doğaçlama tarzıyla sahneye koyan Alim Qasimov, performansına Balaban, Nagara gibi enstrümanları da katarak bir "ensemble" oluşturdu. Sanatçı, 1997 yılından bu yana, ensemble'de 16 yaşından beri öğrencisi olan kızı Fargana Qasimov'la birlikte performans sergiliyor.