Gazeteci ve tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen'in, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu 72 yaşında Gümüşsuyu'ndaki evinde hayatını kaybettiği bildirildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Üstün Akmen'in vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.
Mesajda, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, TGC Bizim Gazete ve Evrensel Gazetesi yazarı ve tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen'i kaybettik. Gazetecilik mesleğine, kültür sanat haberciliğine uzun yıllar hizmet veren Üstün Akmen'i sevgi ve saygıyla anıyoruz. Değerli üyemiz gazeteci yazar Üstün Akmen'in ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Üstün Akmen'in cenazesi 3 Kasım'da toprağa verilecek.
Üstün Akmen, 1943'te İstanbul'da doğdu.
1960'lı yıllarda Atilla Berkan, Şerif Yüzbaşıoğlu ve Ergun Özer orkestralarında profesyonel şarkıcılık yapan Akmen, TRT İstanbul Radyosu'ndaki haftalık emisyon ve İTÜ'nün canlı yayımlanan televizyon programlarıyla ün yaptı.
Akmen, 1995'te Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde kurulan Medya Tanıtım, Dağıtım, Geliştirme A.Ş.'nin paydaşı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü oldu. Bu görevin yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 1997'de Cumhuriyet Gazetesi Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Kitap Kulübü Başkanlığı ve Cumhuriyet Kitapları'nın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Akmen, 2001'de Cumhuriyet Gazetesi'nden ayrıldı.
Akmen, bir süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda Medya ve İzleyici Koordinatörü, Genel Yayınlar Yönetmeni olarak çalıştı.
"Evrim", "Dönem", "Yeni Ufuklar", "Yeni İnsan", "Yeni Dergi" ve "A" gibi dergilerde yazıları yayımlanan Akmen, 2012'ye kadar Tiyatro...Tiyatro Dergisi'nde yazılarına devam etti. Uzun yıllar, Milano'da yayınlanan sahne sanatları dergisi "Il Sipario"da İstanbul'da sahnelenen opera-bale-tiyatro eserlerini tanıtarak eleştiri yazıları yazdı.
"Suçsuz Laleler", "Bir Günlük Dost", "Kör Bakkalın Gözleri", "... Veee Perdeee...", "Yarim Nereyi Mesken Tuttun" ve "Provasız Yaşam" gibi eserlere imza atan Akmen'in yazıları, vefatına kadar Evrensel Gazetesi'ndeki "Gözlemevi" isimli köşesinde yayımlanıyordu.