Moğolların Farsça'da tatar olarak adlandırması nedeni ile batı dillerine girmiş bu sözcük, Fransız mutfağında çig, keskin ve kaba tatları içeren yiyeceklere tatar adı verme eğilimine steak tartare ve tartare sauce örneklerinde olduğu gibi görülse bile, krem tartare dolayısı ile tartarik asitin adı Arapçadan gelmektedir.
PEKİ ET TARTAR NASIL YAPILIR?
2 kişilik
Et tartar malzemeleri
200 gr satır dana kıyma
1 bıldırcın yumurtası
1 yemek kaşığı acı hardal
1 yemek kaşığı kapari
1 yemek kaşığı acı sos
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı deniz tuzu
2 arpacık soğan
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Et tartar hazırlanışı
Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Soğanlarla maydanozları ince kıyın. Diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp kıymayı ilave edin.
Hepsini birlikte iyice yoğurup elinizde yuvarlayarak servis tabağına yerleştirin. Kızarmış ekmek dilimleri ve salata ile birlikte servis yapın.