Cilt gibi yaşlanan dudaklar, 10 dakika süren "Liplase" işlemiyle genç görünüme kavuşurken, dil bağı problemleri de lazerle giderilerek hastaların konuşmalarına engelleyen sorunlar gideriliyor.
YAŞLANAN DUDAKLARA LİPLASE ÇÖZÜMÜ
Dudakların cilt gibi kollajen yapıya sahip olduğunu ve yaş ilerledikçe bu yapının eksilmeye başladığını belirten Konya Farabi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doktor Sarenur Esener, ilerleyen yaşta, dudaklardaki kan dolaşımının da yavaşlaya başladığını, bunların sonucu olarak, dudaklarda hacim ve renk kaybı, ince çizgi ve derin kırışıklıklarla mat, nemsiz, kuru bir görünüm oluşmaya başladığını söyledi. Esener, "bugüne kadar dudaklarımıza yapılan uygulamalar dolgu maddelerinin enjeksiyonları ile sınırlıydı. Ancak şimdi smooth lazer teknolojisi ile dudaklarımızı gençliğimizdeki gibi pürüzsüz, dolgun, kontürleri belirgin , doğal ve nemli görünümüne döndürebiliyoruz. Liplase olarak adlandırdığımız bu yöntem ile dudak hacmi herhangi bir madde enjekte etmeksizin artıyor, kollajen yapımı uyarılıyor. Böylece ince çizgiler azalıp kaybolurken, dudak konturu belirginleşiyor, nem oranı artıyor, dudaklar daha pembe bir görünüme kavuşuyor" dedi.
DİL BAĞI AMELİYATSIZ GİDERİLİYOR
Halk arasında sıklıkla dil bağı denilen ankiloglossi, dilin ağız tabanı ile ilişkisini sağlayan bağ dokuda sıkılaşma ve kısalık olması durumuyla doğuştan gelen bir problem olarak ortaya çıkıyor. Rahatsızlık çocuklarda beslenme, konuşma ve yutma problemlerine neden olabiliyor. Aynı zamanda dilin konuşma esnasında farklı eksenlerde hareket ettiğini dil bağının, bu hareketlerde kısıtlılık getirdiğini belirten Estetik , Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Akatekin, "dilimiz "l" ve "r" harflerini çıkarırken yukarı doğru , "ç" , "ş" ve "t" harflerini çıkarırken öne doğru rahat hareket etmelidir. Erken çocukluk döneminde dil hareketinde kısıtlılığa bağlı bu sesler düzgün çıkarılamazsa , ileri yaşlarda anatomik problem giderilse bile kalıcı konuşma bozukluğu oluşabilir. Aynı çocuklar tedavi edilmezse ileriki yaşlarda yutma problemleri yaşayabilir" dedi. Klasik yöntemlerde bağın cerrahi olarak kesilip kesilen alana dikiş atılarak yeniden yapışmasının engellendiğini anlatan Akatekin, "kliniğimizde bu hastalıklarda en sık kullandığımız yöntem lazer ile açma yöntemidir. Anestezi verilmeden sadece sprey şeklinde uyuşturucu madde ile ilgili alan uyuşturulur ve lazer ile dudak ve dil bağı kesilir. İşlem yapılan alanda kanama ve ağrı olmaz, dikiş atılması gerekmez. İşlem hazırlık süreci dahil 1 dakikadan kısa sürer. İşlem sonrası çocuk gündelik hayatına devam eder. Yeniden yapışma klasik cerrahi yönteme göre çok daha nadir olur" diye konuştu.