Deprem bölgesine birçok ilden giden belediyeler gibi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'de görev yaptığı Hatay'ın Defne ilçesinde depremin yaralarını sarmak için var gücüyle çalışıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın koordine ettiği çalışmalarda barınma, gıda, alt yapı gibi ihtiyaçlar karşılanırken depremzedelere psikolojik destek de sağlanıyor. ''Oyun en iyi ilaçtır'' diyen Kocaeli Büyükşehir'in uzman psikologları, sosyal etkinlik ve oyun alanında depremi yaşayan çocuklarla oyunlar oynuyor. Psikologlar, depremzede yetişkinlere de psikolojik ilk yardımda bulunuyor.
YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILIYOR
Kahranmaraş'ta yaşanan iki büyük depremin ardından, sarsıntılardan en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay'ın Defne ilçesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi görevlendirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve beraberindeki ekibin ilçeye ayak basmasından bu yana depremin yaralarının sarılması için çok önemli adımlar atıldı. Arama kurtarma, alt yapı, içme suyu, gıda, çadır kent ve sahra hastanesi çalışmaları devam ederken, depremden en çok etkilenen çocukların oyunla iyileştirilmesi için de Defne'de ilk olarak Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi'nin bahçesinde özel bir çadır hazırlandı.
OYUNUN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ
Depremden en çok etkilenen, en çok korkan ve kaygıya kapılan kuşkusuz ki çocuklar. Bir gecede yaşadıkları mutlu yuvalarından olan çocuklar, hem kayıpların acısını yüreklerinde hissediyor, hem de bu yeni duruma alışmaya çalışıyor. Bu noktada çocukların yaşanan bu felaketi psikolojik olarak en hafif şekilde atlatmaları için oyunun iyileştirici gücü büyük önem taşıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı uzman psikologlar da deprem bölgesinde hem çocukların hem de yetişkinlerin ruhundaki yaraları sarmaya çalışıyor.
Büyükşehir'in depremden etkilenen çocuklar için okul bahçesine kurduğu sosyal etkinlik ve oyun alanına gelen çocuklar, uzman psikologlar eşliğinde gün boyu oyunlar oynayıp, resim yaparak deprem olgusundan bir nebze de olsa uzaklaşıyor. Büyükşehir'in uzman psikologları, çocuklarla gün boyu yakından ilgilenirken, onlarla iyileştirici oyunlar oynayıp, resimler çiziyor. Uzman psikologlar talep gelmesi durumunda yetişkinler için de psikolojik ilk yardım uyguluyor.