Türkiye'nin en büyük kadın kooperatifleri birliği olarak 2020 yılı Ağustos ayında Nuket Özcan'ın kurucu başkanlığında ve kadın kooperatifleri ile yola çıkan Marmara Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği, kısa sürede Türkiye'nin her bölgesinden kadınların üretimine sahip çıkan ve bu ürünleri sergilediği bir yapı haline dönüştü. Birliğe bağlı kooperatifler haziran ayı içerisinde gerçekleştireceği genel kurullar öncesi üye sayısını alanında yetkin ve etkin isimlerle arttırdı. Başkan Özcan, şimdi bu yapının daha da genişlemeye hazır olduğunu belirterek, bütün kadın girişimcilere çağrıda bulundu: "Haydi Kocaeli, haydi Türkiye sıra sende" dedi.
KISA SÜREDE BÜYÜK İŞLER
Gıda, giyim, ev tekstili, turizm, reklam ve sosyal medya, organizasyon, tıbbi ve aromatik bitkiler gibi her alanda faaliyet gösteren kooperatiflere kapılarını açan ve onları tek çatı altında toplayarak koruyan bir yapı olan Marmara Kadınlar Birliği, üreten kadınların emeğine talip olarak hem kadınlara kazanç sağlamayı hem de her türlü doğal ve sağlıklı el emeği ürünlerin vatandaşa ulaşmasını sağlıyor. Bu doğrultuda bütün kadın girişimcilere kapılarını açan Birlik Yönetimi, şimdi sosyal medyada kurumlara destek çağrısında bulundu. Bunun için bir de video hazırlanarak, kadın girişimcilere çağrı yapıldı. Paylaşılan video sosyal medyada ciddi etkileşim alarak beğeni topladı.
ÖZCAN: "HERKESE KAPIMIZ AÇIK"
Marmara Kadınlar Birliği Kurucu Başkanı Nuket Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi "Geleneksel aile yapısını bozmadan, kadını ekonomik konjektürde koruyan bir sistem oluşturmayı hedefledik. Yüzlerce kadın girişimcimizle birlikte gıdadan giyime, ev tekstilinden turizme, reklam ve sosyal medyadan organizasyona, tıbbi ve aromatik bitkilerden tasarıma her alanda kadın gücünü üretime yansıtmaya başladık. Türkiye'de bir ilk olan bu birliğin bugüne kadar pekçok medeniyete ev sahipliği yapmış İzmit'ten doğmuş olmasından ayrıca bir onur duyuyoruz. Birliğe bağlı kadınlarımızın üretmiş olduğu reçel, erişte, prebiyotik ev yoğurdu, ekşi mayalı ekmek, doğal meyvelerden üretilen komposto, bakliyat gibi çok sayıda doğal ürün bugün markalaşmış durumda ve sadece ülkemizde değil, uluslararası satış pazarında yerini aldı. Şimdi yeni bir sürece girerken bu halkayı büyütmek ve genişletmek istiyoruz. Yunus Emre'nin dediği gibi 'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz'. Emeği girişime, girişimi üretime, üretimi kazanca çeviren kadın kooperatiflerinle birlikte ol Kocaeli, birlikte ol Türkiye. Unutma, kadının geliri ailenin huzuru, çocuklarımızın geleceğidir. Zaman birlik olma zamanıdır. Birlik sayesinde çok daha geniş kitlelere ulaşarak üretiminizin tam karşılığını alabilirsiniz".
SOSYAL YARDIMLAŞMAYI SEVİYOR
Öte yandan Marmara Kadınlar Birliği, sosyal sorumluluk projeleriyle de bugüne kadar adından söz ettirmeyi başardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Pandemi sürecinde tamamen kadın üreticiler tarafından hazırlanan 'Hatır Sepetleri' ile 65 yaş üstü yaşlılara sürpriz hediyeler hazırlayarak gönülleri kazanmıştı. İlk etapta 800 adet dağıtımı yapılan sepetlerin devamının geleceği belirtildi.