1800'lü yıllarda birçok farklı kültür ve ulustan insanın bir arada yaşadığı, dönemin önemli liman şehirlerinden biri olan İzmir; tarih kitaplarında okunan ticari ilişkilerin, çevre zenginliğinin, ekonomik gelişimin, sosyal yaşamın yanı sıra farklı bir bakış açısıyla okuyucuyu bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas'ın öncülüğünde, halası Aurette Arcas tarafından korunan, büyükannesi Marguerite Pagy ve onun kızı olan babaannesi Wanda Arcas'a ait tarif defterlerinden bir seçki, İzmir'in tarihi, çok kültürlü yaşamı ve gastronomisini içeren hikayeleştirilmiş bir anlatımla Anneden Kızına kitabında bir araya geldi. Gastronomi Uzmanı ve Yazar Sırma Güven'in öyküsel bir kurguyla kaleme aldığı kitap; döneme ait gastronomi araştırmaları tarih kitapları, makaleler, Arkas Aile üyeleri ve İzmirli Levanten aileler ile yapılan söyleşilerinden kaynak alınarak yazıldı. Anneden Kızına isimli kitapta 1875-1993 yılları arasında İzmir'in kozmopolit yaşamı tarih, kültür ve gastronomi açısından ele alınırken okuyucuya farklı hayatların nasıl iç içe geçtiği, lezzetli etkileşimlerle renklendiği ve birbirinden farklı mutfakların nasıl tek bir mutfağa dönüştüğü anlatılıyor. Şef Aylin Yazıcıoğlu tarafından tarif defterlerinden seçilen reçeteler, orijinal hallerine olabildiğince sadık kalarak günümüz ölçü ve sofralarına uyarlandı. Geçtiğimiz yıl 'Dünyanın En İyi Aile Yemek Kitabı' yarışmasında birincilik kazanan kitap, kadınlarından gelecek nesillere aktarılacak bir miras niteliği taşıyor.