Oyun aslında çocukluktan başlayarak hayatın her anında, her alanında karşımıza çıkan bir kavram. Hayatı öğrenmek, vakit geçirmek, yaşam pratiği yapmak, oyalanmak... Her yaşın kendine göre oyunları var hayatı daha genel ve derin algılarsak. Oyun kavramına derinden bakan bir kitap var elimizde. Sosyolog Erol Erdoğan kaleme almış. Adı 'Oyun Kimin?' "Şimdiki çocuklar hep bilgisayar başında, sokağa çıkıp oyun oynamıyorlar", "Bizim zamanımızdaki oyunlar nerede?" Bu sözlerden en az birini işittiyseniz ya da söylediyseniz, 'Oyun Kimin?' kitabı, sizin için yazılmış demektir.
'Oyun Kimin?' oyunu yeniden keşfetmemizi, oyunun hayatımızda kapladığı alanı, oyunlar ve çocuklar hakkındaki yanlış düşüncelerimizi ve en önemlisi dijitalleşme çağında oyunun önemini ve bu mecradaki varlığımızı sorgulatıyor. Bunu yaparken bizi çocukluğumuza götürecek oyunlar ve anılara başvuruyor.
Son söz Erol Erdoğan'dan: "Yaptığımız araştırmalarda gençlerimizin önemli bir kısmı interneti, eğitim, sosyal faaliyet ve iletişim için değerlendiriyor.
Bizim kendi gelenek ve kültürümüzdeki oyunların da dijital mecralara uyarlanması gerekiyor. Modern oyun diye düşündüğümüz dijital mecralardaki oyunlar aslında o oyunu kurgulayanların sokağından, inancından izler taşıyor. Dijital oyunları oynarken bunların da farkında olmak lazım. Çünkü oyun aynı zamanda bir gelecek tasarımı."