Seyfe Gölü'nün korunmasına yönelik herhangi bir olumsuz uygulama söz konusu olmadığını dile getiren Necmettin Erkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak konuşan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın Seyfe Gölü Tabiat Koruma Alanı'nın madencilik faaliyetlerine açıldığı iddiaları asılsızdır. Kırşehir Valiliği'nce Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği 15/11/2024 tarihli ve 42652 (2024543972) sayılı yazısında; 1990 yılında "Tabiat Koruma Alanı" ilan edilen ve "Ramsar Sözleşmesi" listesinde yer alan Seyfe Gölü'nün, su kuşlarının beslenme, üreme ve konaklama alanı olarak Türkiye'nin ve dünyanın önemli sulak alanlarından olduğu, gölde dünyanın en büyük flamingo topluluklarından birinin barındığı, gölün aynı zamanda birince derece "Doğal Sit Alanı" olduğu belirtilerek, yazı ekinde koordinatları gönderilen koruma alanlarının madencilik faaliyetlerine kapatılması talep edilmiştir.
Kırşehir Valiliği'nin 15/11/2024 tarihli talebine ilişkin, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü gerekli incelemelerini tamamlamıştır. Kırşehir Valiliği'ne gönderilen cevabi yazıda, TBMM Genel Kurulu'nda Seyfe Gölü Tabiat Koruma Alanı'na ilişkin ilgili koordinatlarda belirtilen alanların maden ruhsatı müracaatlarına ve ihale taleplerine kapalı olduğu, ayrıca bu alan dahilinde yürürlüğü devam eden herhangi bir maden ruhsatının olmadığı ve madencilik faaliyeti yapılmadığı bildirilmiştir.Kırşehir Valiliği'nin ilgili talebi, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün bu talebe dair gönderdiği yazıdan da anlaşılacağı üzere "Tabiat Koruma Alanı" olan Seyfe Gölü'nün koruma altındaki arazileri, madencilik faaliyetlerine kapalı durumdadır. Bu doğrultuda, bölgedeki tüm faaliyetler, ilgili mevzuat hükümleri ve diğer ulusal ve uluslararası sözleşmelere uygun olarak ilgili kurumlarca büyük bir titizlik ve hassasiyetle denetlenmektedir. Bu bağlamda, TBMM Genel Kurulu'nda CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın dile getirdiği iddialarda yer alan, Seyfe Gölü'nün korunmasına yönelik herhangi bir olumsuz uygulama söz konusu değildir. Tüm bunlar gösteriyor ki CHP'nin söyleneni duymayan, yatırımları ve kalkınmayı görmeyen ve en önemlisi de hakikatleri, yalan ve iftiralarla perdelemeye çalışan politikası, bir kez daha iflas etmiştir. Politika yapıcılar, siyasetlerini sözde gazetecilerin iftiraları, müflislerin fitneleri ve sosyal medya yalanları üzerine inşa etmemelidir. Milletimiz; esası kötü niyete amacı karalamaya, sonucu ise hüsrana neden olabilecek bu tür söylemlere, 22 yıldır sandıkta gereken cevabı vermiştir. Bundan sonra da bu müflis siyasete cevap vermeye devam edeceği şüphesizdir. TBMM'yi boykotlar ve kurduğu barikatlarla, siyasetin değil şiddetin alanı haline getirmeye çalışan CHP, son bir aydır ihtisas komisyonlarını da tahakküm altına almaya çalışmaktadır. Muhalefeti kabadayılık zanneden, yalan ve iftirayı ise retorik kabul eden bu anlayış, en başta Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Mustafa Kemal Atatürk'e ihanet içindedir. Bu ihanet, İstanbul olmak üzere pek çok yerde kurduğu sandık ittifaklarıyla tecelli etmiştir. Tüm bunlardan da anlaşılacağa üzere kurduğu ittifakları ayağına dolanan, elini verdiği taşeronlara kolunu kaptıran ve vesayet heveslileriyle iş tutan CHP, artık iradesini kaybetmiş ve Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği istikameti de yitirmiştir. "
Kırşehir Valiliği'den konuya ilişkin yapılan açıklama: Son günlerde kamuoyunda Seyfe Gölü Tabiat Koruma Alanı'nın madencilik faaliyetlerine açıldığı yönünde iddialar gündeme gelmiş olup bu konuda kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Valiliğimizce konuya ilişkin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden 15/11/2024 tarih ve 42652 sayılı yazımızla bilgi talep edilmiş olup alınan cevabi yazıda; "Genel Müdürlüğümüzden bilgi talep edilen alanın (49497.16 hektar), "I. Derece Doğal Sit Alanı, II. Derece Doğal Sit Alanı ve Seyfe Gölü Tabiat Koruma Alanı" olarak sistem kayıtlarımıza işlenen alanlar içerisinde kaldığı, söz konusu alanların madencilik faaliyetlerine kapalı yasak alan olarak nitelendirildiği, ayrıca bu alan dahilinde, yürürlüğü devam eden herhangi bir maden ruhsatının olmadığı ve madencilik faaliyeti yapılmadığı hususları tespit edilmiştir." şeklinde cevap verilmiştir. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün bu talebimize ilişkin gönderdiği yazıdan anlaşılacağı üzere "Tabiat Koruma Alanı" olan Seyfe Gölü'nün koruma altındaki arazileri, madencilik faaliyetlerine kapalı durumdadır. Bu doğrultuda, bölgedeki tüm faaliyetler, ilgili mevzuat hükümleri ve diğer ulusal ve uluslararası sözleşmelere uygun olarak Valiliğimiz ve ilgili kurumlar tarafından titizlikle denetlenmektedir. Bahse konu iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, Seyfe Gölü'nün korunmasına yönelik herhangi bir olumsuz uygulama söz konusu değildir. Valiliğimiz, Seyfe Gölü'nün doğal ve kültürel değerlerini korumaya yönelik çalışmalarına kesintisiz olarak devam edecek ve bu konuda kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi hassasiyetle sürdürecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.