Ahi Evran Üniversitesi'nin "Çay Atıklarından Biyoteknolojik Yöntemle Sürdürülebilir Protein Tozu ve Biyoaktif Peptit Üretimi" isimli projesi TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Bireysel Genç Girişimcilik Programı (BİGG) kapsamında Mükemmeliyet Mührü alarak desteklenmeye hak kazandı.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Ergün'ün araştırmacı olarak görev aldığı proje, 900 bin TL bütçeli olarak ve Erciyes Teknopark bünyesinde şirket kurulumu gerçekleştirilerek yürütülecek.
Proje ile çay atıklarını değerlendirmeyi amaçlayan Ahi Evran Üniversitesi milli teknoloji hamlesine destek olmayı amaçlıyor. Aynı zamanda 2053 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda karbon-su ayak izi ile sera gazı emisyonu düşük bitkisel proteinlerin sporcu beslenmesinde kullanılması ve alternatif protein kaynaklarının oluşturulmasına kaynak oluşturulmasıda amaçları arasında yer alıyor.