Bu yıl "Kütüphane İyileştirir" ana temasıyla, 27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında 59. Kütüphane Haftası'nın kutlandığını hatırlatan Telefoncu, kent genelinde önceki yıllarda öğrencilerin kitaplarla buluşmasına yönelik "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında çok önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ve tüm okulların kütüphaneye kavuşturulduğunu belirtti.
Geleceği inşa etmek için ilk adımın okumak olduğuna dikkat çeken Telefoncu, "Okumak, hayatı anlamlandırmak, dünyaya farklı pencerelerden bakmak ve yeni ufuklara yelken açmaktır. Bir kitabın sayfalarında dünyamız değişir, zenginleşir, ruhumuz özgürleşir. Yolumuzu berraklaştıran kitaplar, dünyanın seyrini değiştirme gücüne sahiptir. Memleketimizin her köşesinde pırıl pırıl zihinleriyle yarını inşa edecek çocuklarımız, kitaplarla buluşturulmaya devam edildikçe kendilerini, milletini ve kültürünü keşfetmeye ve gelişmeye devam edeceklerdir." dedi.
Okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirilmesinde kütüphanelerin öneminin büyük olduğuna dikkat çeken Telefoncu, şunları söyledi: "Bilim, sanat, kültür ve medeniyetimizin en önemli hafızası kütüphanelerimizdir. Öğrencilerimizi, gençlerimizi, büyüklerimizi 7'den 70'e her bireyin gerek okullarımızda gerekse halk kütüphanelerimizde kitapla buluşturma çabası içerisindeyiz. Gençlerimizin en yakın arkadaşı kitaplar olmalıdır. Bu kapsamda okullarımızda öğrencilerimizin kitaba ulaşımı kolaylaştırılmış ve gençlerimizin bu anlamda önleri açılmıştır. Okuma alışkanlığını çocuklarımıza sevdirmemiz durumunda bu alışkanlık bir ömür boyu sürecek ve eğitim öğretime de büyük destek sağlayacaktır."