4. Kayseri Kitap Fuarı'nın Dünya Ticaret Merkezi'ndeki açılış törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Kayseri protokolünün yanı sıra edebiyat ve sanat dünyasından Sevil Atasoy, Beyza Alkoç, Mehmet Emin Ay, Mehmet Ali Bulut, Ahmet Selçuk İlkan, Hayati İnanç, Nihat Bengisu, Mete Yarar, Abdurrahman Uzun ile Tarkan Köylü ve kitapseverler katıldı.
"SEZAİ KARAKOÇ ANISINA"
Kitap fuarının açılış töreninde konuşan kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mütefekkir Sezai Karakoç anısına böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek; "Kayseri hayırseverler şehri olarak bilinir. En önemlisi makarr-ı ulema olarak bilinir. Kayseri okuyan ve öğrenen bir şehir olma yolunda adeta sınavları birer birer başarıyla bitiren bir şehir. Şehrimizi turizmin, kültürün, eğitimin, sporun merkezi ve kütüphaneler şehri gibi anlayışlarla anılması için gece gündüz demeden 16 ilçe belediye başkanıyla el ele, gönül gönüle dayanışma içerisinde sürdürüyoruz. Genç nüfusun özgüven içerisinde, daha donanımlı, daha eğitimli bir nesil yetiştirmek için çırpınıyoruz. İstiyoruz ki böyle kitap fuarları ile hem Anadolu'da kendisinden söz ettirsin, hem yazarlarımızla, şairlerimizle buluşsun, kendisinde özgüven oluşsun, okuyan ve okutan olan statüsünde yer alsın, sosyal statüsü değişsin" ifadelerini kullandı.
"KAYSERİ İLİM ŞEHRİDİR"
Açılışta konuşan edebiyat dünyasının önemli isimlerinden olan Hayati İnanç, Kayseri'nin ticaret şehri olarak bilindiğini ancak ondan önce bir ilim şehri olduğunu söyleyerek, "Hz. Mevlana'nın yetişmesinde büyük emeği olan Seyit Burhanettin'in şehridir. Yaman Dede'nin şehridir. Son dönemde Ahmet Remzi Akyürek merhumun şehridir. Bu fuarın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Rahmetli Sezai Karakoç'un dünya sürgünü bitti. Kendisi de öyle istiyordu. İnşallah makamı âlîdir. Her şey gönlünüzce olsun" dedi.
"KAYSERİ'YE VE TÜRKİYE'YE HAYIRLI OLSUN"
Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yazar Prof. Dr. Sevil Atasoy ise hiçbir şeyin kitap fuarları gibi kendisini duygulandırmadığını belirtti ve kitap fuarlarına insanların kendileri istedikleri için gittiklerini dile getirdi. Atasoy, Kayseri'deki kitap fuarlarına daha önce de geldiğini ama bunun çok daha geniş olduğunu kaydederek Kayseri'ye ve ülkenin geleceğine faydalı olması temennisinde bulundu.
İLKAN'DAN FUARA, "ŞİİR GİBİ, KİTAP FUARI" YORUMU
Şair Ahmet Selçuk İlkan ise insanı insan yapan merhamet, vicdan, aşk, sevgi saygı gibi değerler olduğunu ifade ederek, bunun kitaplarla sağlandığını, kitabın kalbe ışık verdiğini söyleyip, şiir gibi bir kitap fuarı olarak nitelediği Kayseri 4. Kitap Fuarı'nda bir şiir okudu.
Daha sonra 3 milyon kitap, 314 yayınevini ve 300'ün üzerinde yazarın Kayseri'de kitapseverlerle buluştuğu 4. Kayseri Kitap Fuarı, kurdele kesimi ile kapılarını kitapseverlere açtı.