Dekorasyon sektöründe uzun yıllar çalışan evli ve 3 çocuk babası Tetik, 8 yıl önce İstanbul'dan memleketi Kars'ın Merkez Esenkent köyüne yerleşti. Yaklaşık bir hafta önce, hayalini gerçekleştirmek üzere, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir çiftlikten 2'si erkek, 3'ü dişi toplam 5 devekuşu alarak tesisin temelini attı.
Tetik, üretim tesisine dair hedeflerini, "Hayalim, Türkiye'nin en büyük devekuşu çiftliğini kurmak. Devekuşuların yumurtası, yavrusu, eti, tüyü ve derisi gibi pek çok ürünü pazar buluyor. Bu yolla Kars'tan ihracata adım atacağız," ifadeleriyle dile getirdi.
7 dönümük bir alanı devekuşu çiftliğine dönüştürmeyi planlayan Tetik, şu anda tesisin kapasitesini artırmak üzere çalıştıklarını belirtti. Devekuşuların dayanıklılığı ve bakım kolaylığından söz eden Tetik, şu bilgileri paylaştı: "Devekuşuları her türlü yemi tüketiyor ve -30 ila 40 derece arasındaki sert iklim koşullarına dayanıyorlar. Ancak kapalı alanı sevmezler; doğal ortamlarında stressiz bir şekilde yaşıyorlar. Kuşların yumurtlama dönemi başladı; bir devekuşu yılda 80 yumurta verebiliyor. Çoğu yumurta kuluçkada başarıyla yavruya dönüşüyor." Devekuşu üretiminin ekonomik getirisine vurgu yapan Metin Tetik, şu ifadeleri kullandı: "Devekuşu eti, derisi, tüyleri, yumurtası ve hatta tırnakları pazar değerine sahip. Bu pazar çok geniş ve geliştirilebilecek potansiyele sahip. Şu anda hayalimizi gerçekleştirdik ama bu daha bir başlangıç. Gelecekte tesisimizi daha da büyüterek Kars'ı devekuşu üretiminde marka bir merkez haline getirmek istiyoruz."