Türkiye'yi temsilen yarışmaya jüri olarak katılan Kars Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu, en az eksiyi olan ve en fazla eksiyi olan peynirlerin kategorize edildiğini söyleyerek, amacın alanında en iyileri seçerken, eksikleri olanları tespit edip onlara da peynir enstitünün desteği ile kaliteyi yükseltmek olduğunu belirtti.
"Darısı Kars Peynirciliğinin başına" diyen Koçulu, "Üniversite, sektörün aktörleri (çiğ süt üreticileri, peynir imalatçıları, Kafkas Ünüversitesi ilgili fakülteler, pazarda koşturanlar, satış tezgahları, Ticaret Odası ve Tarım ve Orman Bakanlığı) kaliteyi yükseltmek için birlikte neler yapabiliriz masaya yatırmak gerek. Çünkü; İsviçre yıllık 250 bin ton peynir üretip yüzde 90'nını dünyaya pazarlıyor." şeklinde konuştu.